Η χειρότερη χώρα για τους νέους εργαζόμενους η Ελλάδα!

Οι γεννήσεις μειώνονται, το ισοζύγιο γεννήσεων -θανάτων είναι αρνητικό επί μια πενταετία και πάνω από 500.000 άτομα -στην πλειονότητά τους νέοι- έχουν εγκαταλείψει τη χώρα μέσα στην κρίση.

Όπως εξηγεί η «Καθημερινή», περίπου 2 εκατομμύρια δηλώνουν φιλοξενούμενοι κυρίως από συγγενικά τους πρόσωπα ενώ πάνω από 50% των νέων - ένα από τα τρία υψηλότερα ποσοστά στην Ευρώπη- εξακολουθούν να ζουν με τους γονείς τους ακόμη και την τρίτη δεκαετία της ζωής τους.

Όπως αποκαλύπτουν τα στοιχεία, ο μέσος νέος κάτω των 24 ετών, αν βρει δουλειά, αμείβεται με 380 ευρώ καθαρά. Ακόμη και αν βρουν εργασία, σημειώνει η εφημερίδα, θα έρθουν αντιμέτωποι με το χειρότερο εργασιακό καθεστώς της Ευρώπης.

Στην Ελλάδα ο νέος ξέρει ότι όποια προσπάθεια και αν καταβάλει, όσα χρόνια και αν εργαστεί, πρέπει πρώτα να συμπληρώσει τα 25 για να μπορέσει να ξεφύγει από τις αμοιβές των 200-400 ευρώ ανάλογα με τις ώρες απασχόλησης.


Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Χωρίς συμφωνία για τα αξιώματα στην ΕΕ έληξε η άτυπη σύνοδος των ηγετών

Ερωτηθείς αν αισιοδοξεί πως θα υπάρξει συμφωνία στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο στα τέλη του μήνα, ο …