Αγορά εργασίας και εργοδότες

Σε μία αγορά εργασίας που αλλάζει διαρκώς, ο βασικός προβληματισμός των νέων είναι αν θα επιλέξουν την Ελλάδα για την επαγγελματική τους σταδιοδρομία ή θα φύγουν στο εξωτερικό. Αυτό, ωστόσο, που κάνουν σαφές οι άνθρωποι της αγοράς είναι ότι πλέον δεν μιλάμε για αγορές που περιορίζονται στα χαρακτηριστικά της κάθε χώρας, αλλά για παγκόσμια. Άρα αυτό που έχει σημασία είναι τα εφόδια που διαθέτουν οι υποψήφιοι εργαζόμενοι, είτε μείνουν εντός συνόρων είτε βγουν από αυτά.

Οι εργοδότες σήμερα όπως εξηγεί το " newmoney.gr", δεν υπολογίζουν μόνο το πτυχίο, το μεταπτυχιακό, τις ξένες γλώσσες, τη γνώση Η/Υ και των social media (hard skills). Εκείνο που μετρά εξίσου, αν όχι περισσότερο, είναι τα λεγόμενα soft skills. Οι δεξιότητες και οι συμπεριφορές δηλαδή. Ο τρόπος με τον οποίο αλληλεπιδρούμε με τους συνεργάτες μας και ο τρόπος με τον οποίο δρούμε εντός του επαγγελματικού χώρου.

Αφορούν στην επικοινωνία, την ευελιξία, την καινοτομία, την ηγεσία, το πάθος, την πειστικότητα, την εξωστρέφεια, την ικανότητα επίλυσης προβλημάτων, το ομαδικό πνεύμα, το επιχειρηματικό πνεύμα, τη διαχείριση χρόνου, τον προσανατολισμό στο τελικό αποτέλεσμα, τις ικανότητες διαχείρισης αλλαγών και την ανάληψη ρίσκου.


 

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Κυβερνητικά στελέχη: Δημιουργικός διάλογος σε ενωτικό κλίμα η συνεδρίαση της ΚΟ

«Πάμε μπροστά, δίνουμε προτεραιότητα στην καθημερινότητα και τα προβλήματα των πολιτών» ήταν το μήνυμα σχεδόν …