Αισχροκέρδεια και απόπειρα φοροαποφυγής σε βάρος ενός απολυμένου

Συμβολαιογράφος στη Λάρισα ζήτησε χρήματα από απολυμένο, πρώην εργαζόμενο εταιρείας καθαρισμού, και αρνήθηκε να του χορηγήσει ένα απλό φωτοαντίγραφο ένορκης κατάθεσης μάρτυρα του εργοδότη. Το αντίγραφο είναι σημαντικό για το αυριανό δικαστήριο για την επαναπρόσληψή του, όπως καταγγέλλει ο Πρόεδρος του Συλλόγου Ιδιωτικών Υπαλλήλων "Η Ένωση" Δημήτρης Καραγεωργόπουλος, προσθέτοντας:

"Μάλιστα όταν ο εργαζόμενος ζήτησε απόδειξη για το ποσό, η συμβολαιογράφος αρνήθηκε αρχικά, με το πρόσχημα ότι θα φορολογηθεί διπλά!!!

Μετά από προσωπική παρέμβασή μου, αλλά και της δικηγόρου των εργαζομένων, δεσμεύθηκε να κόψει απόδειξη στον εργαζόμενο.

Πρόκειται για κλασσική περίπτωση αισχροκέρδειας και απόπειρας φοροαποφυγής, σε βάρος ενός απολυμένου και άνεργου εργαζόμενου. Ξεδιάντροπη και στυγνή εκμετάλλευση της ανάγκης και της όποιας δυσχερούς κατάστασης βρίσκεται ένας άνεργος και απολυμένος.

Να σημειώσουμε ότι την ένορκη κατάθεση μαρτύρων την προκάλεσε η εργοδότρια εταιρεία, η οποία και πλήρωσε τη συμβολαιογράφο για τη δουλειά της. Για την ίδια υπόθεση και την ίδια μέρα, συνάδελφός της συμβολαιογράφος στο Βόλο, χορήγησε ΔΩΡΕΑΝ το αντίγραφο σε άλλο συνάδελφο απολυμένο."


 

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ: Θα διαψεύσουμε τις δημοσκοπήσεις στις ευρωεκλογές

Επέμειναν πώς μόνο το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής μπορεί να είναι η αξιόπιστη αντιπολίτευση απέναντι στη ΝΔ …