Εργατικό Κέντρο Πάτρας: Καταδίκη της εκμετάλλευσης μεταναστών εργατών γης

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Πάτρας καταδικάζει με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο την απάνθρωπη εκμετάλλευση των μεταναστών εργατών γης από άνθρωπο σε άνθρωπο.

Καταστάσεις, όπως των εργατών γης στα φραουλοχώραφα της Μανωλάδας, όταν εργαζόμενοι από το Μπαγκλαντές ζήτησαν το αυτονόητο, τα δεδουλευμένα τους από τους φραουλοαπραγωγούς, είχαν ως αποτέλεσμα το αδίστακτο γάζωμα με σφαίρες από τους «επιστάτες-κουμανταδόρους».

Την ίδια αντιμετώπιση είχε και άλλος 24χρονος εργάτης από το Μπαγκλαντές όταν πρόσφατα ζήτησε τα δεδουλευμένα του. Ο «επιστάτης» του επιτέθηκε με την αξίνα και τον χτύπησε στο κεφάλι. Πρόκειται για απόπειρα δολοφονίας.

Αμέτρητες περιπτώσεις εκμετάλλευσης, απειλών και επιθέσεων των εργατών γης που δεν φτάνουν μέχρι εμάς.

Αυτές οι καταστάσεις μας θυμίζουν εικόνες άλλων εποχών δουλεμπορίου του Αμερικανικού Νότου.

Όπως η περίπτωση του δολοφονηθέντος πακιστανού «κουμανταδόρου».

Τα συμφέροντα, η εκμετάλλευση του ανθρώπινου πόνου, της πείνας, της ανέχειας, της εξαθλίωσης και το παζάρι που στήνεται δυστυχώς είναι ασύλληπτα.

Αυτό μια Πολιτισμένη Κοινωνία δεν μπορεί να το δεχτεί!

Πρέπει η Πολιτεία να αναλάβει τις ευθύνες της και να ενεργοποιήσει όλους τους κρατικούς ελεγκτικούς μηχανισμούς.

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Πάτρας δηλώνει την αμέριστη αλληλεγγύη του προς τους Μετανάστες εργάτες γης και τους καλεί να καταγγέλλουν κάθε εκμετάλλευσή τους στις αρμόδιες αρχές."


Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Burnout εργαζομένων και φουλ οι μηχανές για 6ημερη εργασία!

Ενώ στην Ευρώπη συζητούν το μοντέλο της τετραήμερης εργασία με τις ίδιες απολαβές, στην Ελλάδα …