Μία η πρόσληψη ειδικότητας

Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου που ιδρύθηκε με τον Ν. 3864/2010, εδρεύει στην Αθήνα και η διάρκεια του έχει οριστεί μέχρι και την 30ή Ιουνίου 2020, με δυνατότητα ανανέωσης μετά από απόφαση του Υπουργού Οικονομικών, είναι το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας («Ταμείο»), το οποίο προτίθεται να προσλάβει "Ανώτερο Στέλεχος Διευθυνσης Επενδύσεων / Διαχειριστή Χαρτοφυλακίου (Senior Investment Officer / Portfolio Manager) (Κωδικός θέσης ΡΜ)."

Το στέλεχος θα επιλεγεί κατόπιν αξιολόγησης προσόντων και θα προσληφθεί με σύμβαση ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, με δυνατότητα ανανέωσης. Η αμοιβή θα προσδιοριστεί ανάλογα με τα προσόντα και την εμπειρία και σύμφωνα με την πολιτική αποδοχών του Ταμείου.

Το ανώτερο στέλεχος της Διεύθυνσης Επενδύσεων / Διαχειριστής Χαρτοφυλακίου θα είναι μέλος της ομάδας της Διεύθυνσης Επενδύσεων του Ταμείου και θα αναφέρεται στον Επικεφαλής της Διεύθυνσης Επενδύσεων του Ταμείου, ενώ θα έχει άμεση αλληλεπίδραση με όλα τα τμήματα του Ταμείου και την Εκτελεστική Επιτροπή. Τέλος, ο Διαχειριστής Χαρτοφυλακίου αναμένεται να διατηρήσει την καθημερινή σχέση με την τράπεζα της οποίας το χαρτοφυλάκιο του έχει ανατεθεί και θα διοριστεί ως παρατηρητής στο ΔΣ της τράπεζας που του έχει ανατεθεί να επιβλέπει.

Το προσωπικό του Ταμείου έχει υποχρέωση πίστης στο Ταμείο και καθήκον άκρας εχεμύθειας σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν. 3864/2010, όπως ισχύει. Το προσωπικό του Ταμείου δεν μπορεί να απασχοληθεί σε πιστωτικά ιδρύματα που τελούν υπό την εποπτεία της Τράπεζας της Ελλάδος ή σε νομικά πρόσωπα που ανήκουν στον ίδιο όμιλο με τα συγκεκριμένα πιστωτικά ιδρύματα για τρεις (3) μήνες από την αποχώρησή ή την για οποιοδήποτε λόγο λήξη της θητείας του στο Ταμείο.

Κύριες αρμοδιότητες

  • Παρακολούθηση της απόδοσης της τράπεζας σε σχέση με το σχέδιο αναδιάρθρωσής της και τη συμμόρφωσή της με τη συμφωνία-πλαίσιο σχέσεων, που έχει υπογραφεί μεταξύ της τράπεζας και του ΤΧΣ. Ζήτηση διορθωτικών ενεργειών και διαχείριση της υλοποίησής τους, σε συνεργασία με την τράπεζα και άλλους φορείς.
  • Συμμετοχή, ως Παρατηρητής, στο Διοικητικό Συμβούλιο της τράπεζας και σε όλες τις Επιτροπές του Δ.Σ. (π.χ. Κινδύνου, Εσωτερικού Ελέγχου, Ανθρώπινο Δυναμικό & Αμοιβών, Εταιρικής Διακυβέρνησης & Διορισμών, Στρατηγικής).
  • Πρωταρχικός σύνδεσμος για την καθημερινή συνεργασία, με τη διοίκηση της τράπεζας (ανώτερο διοικητικό επίπεδο C – level) συντονίζοντας εσωτερικούς και εξωτερικούς πόρους για όλα τα θέματα που σχετίζονται με την εποπτεία και εκτέλεση των συναλλαγών της τράπεζας (π.χ. πωλήσεις θυγατρικών, αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου).
  • Υποστήριξη και παροχή συμβουλών στον εκπρόσωπο του Δ.Σ. του Ταμείου στην προετοιμασία των συνεδριάσεων με τη διατύπωση θέσεων και την επισήμανση βασικών ζητημάτων που πρέπει να αντιμετωπιστούν.
  • Υποστήριξη της Διεύθυνσης Επενδύσεων του ΤΧΣ για τη διαμόρφωση και εφαρμογή της στρατηγικής για επενδύσεις (κεφαλαιακή ενίσχυση) / στρατηγική αποεπένδυσης.
  • Παρακολούθηση της συμμόρφωσης της τράπεζάς με τις πρόνοιες, τις προθεσμίες και τις απαιτήσεις της συμφωνίας-πλαισίου.
  • Προετοιμασία και υποβολή εκθέσεων στον Επικεφαλής της Διεύθυνσης Επενδύσεων και / ή στην Εκτελεστική Επιτροπή, όπως ζητείται.
  • Ενεργή παρακολούθηση της τράπεζας, των οικονομικών της καταστάσεων, της κάλυψης των αναλυτών, της κάλυψης του Τύπου κλπ. και υποβολή σχετικών εκθέσεων προς τον Επικεφαλής της Διεύθυνσης Επενδύσεων και την Εκτελεστική Επιτροπή για σημαντικά θέματα.
  • Συμμετοχή σε άλλα έργα που σχετίζονται με την τράπεζα που του έχει ανατεθεί.

Απαιτούμενα Προσόντα

  • Ελάχιστη προϋπηρεσία 10 ετών σε ανώτερες θέσεις σε Εμπορική Τραπεζική, Επενδυτική Τραπεζική ή Συμβουλευτική, συμπεριλαμβανομένου του τομέα Στρατηγικής.
  • Αποδεδειγμένη τεχνογνωσία στους τομείς Στρατηγικής, Εταιρικών  Χρηματοδοτήσεων, συγχωνεύσεων και εξαγορών ή διαχείρισης εταιρειών χαρτοφυλακίου (διαχείριση χαρτοφυλακίου). Ισχυρή κατανόηση ενός εύρους χρηματοοικονομικών θεμάτων, συμπεριλαμβανομένης της διαχείρισης απόδοσης, επενδυτικών συναλλαγών, διαχείρισης ισολογισμού, διαχείρισης κεφαλαίων, κανονιστικών θεμάτων και εταιρικής διακυβέρνησης.
  • Δεξιότητες στην διαχείριση σχέσεων, ικανότητα ανάπτυξης σχέσεις σε ανώτερο διοικητικό επίπεδο (C level) καθώς και στη διαπραγμάτευση για την επίλυση θεμάτων σε καθημερινή βάση.
  • Ουσιαστικές δεξιότητες στην διαχείριση έργων, συμπεριλαμβανομένου του συντονισμού μεγάλων ομάδων έργου και πολλών εμπλεκόμενων φορέων (π.χ.  Γραφείο Διαχείρισης Έργου – PMO).
  • Ανεξαρτησία και αυτοπαρακίνηση, ικανότητα να ολοκληρώσει έργα με ελάχιστη ή καθόλου επίβλεψη, αναλαμβάνοντας πλήρως την ευθύνη για τα αποτελέσματα.
  • Ικανότητες διαχείρισης ανθρώπων, ικανότητα να διαχειρίζονται ομάδες έργου και κατώτερο προσωπικό, με ή χωρίς την υποστήριξη των διευθυντικών στελεχών.
  • Προηγμένες δεξιότητες επικοινωνίας, ικανότητα να παρέχει σαφείς και σύντομες σύνθετες πληροφορίες, εστιάζοντας την προσοχή στα πιο σημαντικά θέματα.
  • Πτυχίο και μεταπτυχιακό στη Διοίκηση Επιχειρήσεων, Λογιστική, Χρηματοοικονομικά ή άλλο σχετικό θέμα. Εξαιρετική γνώση της αγγλικής γλώσσας, συμπεριλαμβανομένης της οικονομικής ορολογίας.

Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να αποστείλουν στη διεύθυνση που αναφέρεται κατωτέρω έως και την 14/09/2017 αναλυτικό βιογραφικό σημείωμα, στην Αγγλική γλώσσα,  συνοδευόμενο από επιστολή στην οποία να εκθέτουν τους λόγους για τους οποίους θεωρούν ότι είναι κατάλληλοι για τη θέση. Οι αιτήσεις πρέπει να αποσταλούν ηλεκτρονικά στο e-mail: executivesearch@kpmg.gr με την ένδειξη «Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας-PM». Για όλες τις αιτήσεις θα τηρηθεί απόλυτη εμπιστευτικότητα.


 

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Τι αλλάζει στο επίδομα ανεργίας

Η αλλαγή στο επίδομα εργασίας, που βρίσκεται υπό επεξεργασία, προβλέπει υψηλότερο ποσό επιδόματος για τους …