Παγκόσμια πρωτιά της Ελλάδας στο "μαύρο" χρήμα!

Την παγκόσμια πρωτιά μεταξύ των ανεπτυγμένων κρατών για την της καταλαμβάνει η Ελλάδα. Όπως αναφέρει έρευνα του γερμανικού Ινστιτούτου Εφαρμοσμένης Οικονομικής Έρευνας του Πανεπιστημίου του Tούμπιγκεν, που αναμεταδίδει το World Economic Forum, η σκιώδης οικονομία στην Ελλάδα διαμορφώνεται το 2017 στο 21,5% του ΑΕΠ, με την Ιταλία να ακολουθεί.

Στην τρίτη θέση βρίσκεται η Ισπανία και ακολουθούν, η Νορβηγία, η Γερμανία, ο Καναδάς και η Αυστραλία.

Η σκιώδης οικονομία είναι το σύνολο των συναλλαγών από επιχειρήσεις και ιδιώτες που λαμβάνει χώρα "εκτός βιβλίων".

Με άλλα λόγια σύμφωνα με το "Euro2day", πρόκειται για συναλλαγές που γλιτώνουν τη φορολόγηση και δεν ακολουθούν τις τυποποιημένες επιχειρηματικές πρακτικές. Η σκιώδης οικονομία μπορεί να είναι οτιδήποτε, από την πληρωμή ενός εμπόρου ή μιας μπέιμπι σίτερ, ως το παράνομο εμπόριο και το ξέπλυμα μαύρου χρήματος.


Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Youth Pass: Πότε θα καταβληθεί και αναλυτικά που θα αξιοποιηθεί

Κατά τον πρώτο χρόνο εφαρμογής του προγράμματος, έως το τέλος του 2023, περίπου 140.000 νέοι …