Λύγισαν στον θάνατο της 18χρονης Ειρήνης, γιατροί και ιατροδικαστής

 

Ακόμη και οι γιατροί του Θριάσιου Νοσοκομείου λύγισαν όταν παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειές τους, ξεψύχησε στην Εντατική η 18χρονη Ειρήνη Κ., την οποία ο διαταραγμένος ψυχικά πατέρας της γρονθοκόπησε, μαχαίρωσε και έπειτα προσπάθησε να κάψει ζωντανή, μέσα στο διαμέρισμά τους στην Πετρούπολη!

Η άτυχη Ειρήνη νοσηλευόταν σε κρίσιμη κατάσταση στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας και το Σάββατο διαπιστώθηκε ότι ήταν κλινικά νεκρή. Μέχρι και την τελευταία στιγμή όλοι ήλπιζαν σε ένα θαύμα, όμως στις 10.20 το πρωί της Κυριακής άφησε την τελευταία της πνοή και έφυγε για το μακρινό ταξίδι δίχως γυρισμό, βυθίζοντας στη θλίψη τη μητέρα, τον 12χρονο αδελφό της, συγγενείς και φίλους. Πλέον οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Δυτικής Αττικής, που διερευνούν τη συγκλονιστική υπόθεση, περιμένουν να συνέλθει ο 55χρονος πατέρας της, ο οποίος προκάλεσε τον θάνατο του παιδιού του, προκειμένου να του πάρουν κατάθεση.

Ο 55χρονος νοσηλεύεται με σοβαρά εγκαύματα, ωστόσο δεν διατρέχει κανέναν κίνδυνο η ζωή του. Οπως διαπιστώθηκε από τις έρευνες, την περασμένη Τετάρτη ο πατέρας είδε ότι η κόρη του είχε στείλει μήνυμα στη μητέρα της, που έκανε διακοπές στην Κέρκυρα με τον 12χρονο γιο τους, στο οποίο έγραφε: «...Μαμά, μην επιστρέψεις στο σπίτι, ο μπαμπάς δεν βάζει μυαλό, συνεχίζει τα ίδια».

Πληροφορίες αναφέρουν ότι το κορίτσι είχε μείνει στην Αθήνα λόγω των πανελλαδικών εξετάσεων, ενώ σχεδίαζε με την επιστροφή της μητέρας του να αλλάξουν σπίτι. Δυστυχώς δεν πρόλαβε...

Ο 55χρονος είδε το μήνυμα και εξοργίστηκε. Το διαταραγμένο μυαλό του θόλωσε και τον οδήγησε στη δολοφονία. Αρχικά προσπάθησε με ένα μαξιλάρι να πνίξει την κοπέλα ενώ κοιμόταν.

Η 18χρονη αντέδρασε, με αποτέλεσμα να ακολουθήσει έντονος καβγάς. Οπως όλα δείχνουν, η άτυχη κοπέλα προσπάθησε να φύγει από το διαμέρισμα όταν κατάλαβε ότι η κατάσταση ξεφεύγει και τα πράγματα αγριεύουν. Η πόρτα όμως ήταν κλειδωμένη και τα κλειδιά τα κρατούσε ο πατέρας της, ο οποίος άρχισε να τη γρονθοκοπά στο πρόσωπο. Στη συνέχεια προσπάθησε να τη στραγγαλίσει με τα ίδια του τα χέρια, χωρίς να τα καταφέρει.

Η κοπέλα έπεσε αιμόφυρτη στον διάδρομο του σπιτιού, ενώ στη συνέχεια ο πατέρας της τη χτύπησε με μαχαίρι στον λαιμό και στα χέρια, καθώς η 18χρονη προσπαθούσε να γλιτώσει. Τελικά, αφού η Ειρήνη έπεσε αναίσθητη στον διάδρομο, ο 55χρονος έβαλε φωτιά στο διαμέρισμα με καυτό λάδι, με σκοπό να καούν και οι δύο ζωντανοί.

Σοκαρισμένος ο ιατροδικαστής

Ο ιατροδικαστής Νίκος Καλόγριας χρειάστηκε να δει το 18χρονο κορίτσι στην Εντατική για να πιστοποιήσει τα τραύματά του. Αν κι έχει εμπειρία 20 χρόνων, δυσκολεύεται να μιλήσει γι’ αυτό που αντίκρισε. Ο ίδιος μίλησε στην τηλεόραση του Alpha και τόνισε χαρακτηριστικά:

«Να σας πω κάτι, τώρα δυσκολεύομαι να απαντήσω γιατί όντως, δεν ξέρω τι να σας πω. Νιώθω μια αμηχανία. Όταν βλέπεις ένα παιδί που ξέρεις, γιατί από την αρχή όταν το είδα, με ενημέρωσαν οι γιατροί ότι θα πέθαινε το παιδί αυτό. Ήταν μη αναστρέψιμη η κατάστασή του. Εντάξει, τι να πει κανείς. Ξέρω εγώ. Όταν έχεις και τρία παιδιά νομίζω ότι μεταφέρεις το πρόβλημα και σε σένα και όταν είναι και αποτέλεσμα τέτοιας συμπεριφοράς και μάλιστα από το περιβάλλον, είναι πολύ δύσκολο«.

Και συνεχίζει: «Αυτό που είναι το πιο τραγικό είναι ότι, αν πραγματικά είναι έτσι όπως δείχνουν τα πράγματα, δηλαδή ένα παιδί μπορεί να χάσει την ζωή του από τον πατέρα του. Πάντως αυτό που θέλω να πω είναι ότι η βία  όταν υπάρχει δεν είναι ποτέ ένας κεραυνός εν αιθρία. Συνήθως, στο 99% των περιπτώσεων είναι συνήθως παρούσα για μεγάλα χρονικά διαστήματα«.

Στο ζήτημα της βίαης επίθεσης του πατέρα στην 18χρονη Ειρήνη στάθηκε ακόμη περισσότερο ο ιατροδικαστής, λέγοντας: «Το παιδί κατέληξε από την βίαιη συμπεριφορά του δράστη. Πάντως ήταν αποτέλεσμα βίαιης συμπεριφοράς και όχι έκθεσης στην φωτιά, η εικόνα που είχαν οι γιατροί και που είχα κι εγώ. Και αυτό είναι κάτι που νομίζω ότι πρέπει να τονιστεί«.

Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζει ο πατέρας

Σύμφωνα με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha, η κατηγορία στην δικογραφία που σχηματίζει η Ασφάλεια Δυτικής Αττικής εναντίον του πατέρα της 18χρονης για το έγκλημα στην Πετρούπολη είναι ανθρωποκτονία από πρόθεση.

Υπάρχει πιθανότητα όμως να κατηγορηθεί και για ενδεχόμενο δόλο. Κι αυτό γιατί με βάση τα όσα είχε καταθέσει η μητέρα της κοπέλας στις Αρχές, μόλις ήρθε από την Κέρκυρα, είναι ότι πολλές φορές στο παρελθόν τους είχε απειλήσει. Τόσο την ίδια, όσο και το κορίτσι. Συγκεκριμένα ότι θα τις κάψει, ότι θα βάλει φωτιά στο σπίτι ή ότι θα τις σκοτώσει.

Σύμφωνα με την μητέρα, αυτό ήταν που την ανάγκασε να πάρει το μικρό παιδί και να φύγουν στην Κέρκυρα.

Πλέον οι αστυνομικοί περιμένουν να πάρουν κατάθεση από τον άνδρα για να διαπιστώσουν εάν έβαλε την φωτιά για να καλύψει τα ίχνη του. Από εδώ και στο εξής, αναμένεται η απόφαση του εισαγγελέα για τις κατηγορίες που θα απαγγελθούν.


 

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Νέα δημοσκόπηση της MARC για τον ΑΝΤ1

Νέα δημοσκόπηση της MARC για λογαριασμό του ΑΝΤ1 Συγκεκριμένα στην εκτίμηση αποτελέσματος, ΝΔ 33,8%, ο …