ΔΩΡΕΑΝ Κοινωνικό Φροντιστήριο για μαθητές

Θα συνεχίσει και την φετινή χρονιά την λειτουργία του, με γνώμονα τις οικογένειες ακι κυρίως τα απιδιά, που δεν έχουν την οικονομική δυαντότητα για φροντιστήρια, ώστε να έχουν ίδια δικαιώματα και γνώσεις στις εξετάσεις, το Λαϊκό Φροντιστήριο Αλληλεγγύης του Δήμου Πατρέων, καθώς όπως τονίστηκε σε σχετική συνέντευξη τύπου:

"Αξιοποιούμε την περυσινή πετυχημένη πορεία του που είχε πολύ θετικά αποτελέσματα και συγκεκριμένα:

  • Μεγάλη συμμετοχή μαθητών. Πάνω από 400 παιδιά, συμμετείχαν στα 12 συνολικά φροντιστηριακά κέντρα Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, στις γειτονιές του Δήμου μας.
  • Θετική ανταπόκριση από τους εκπαιδευτικούς φορείς, που υποστηρίζουν πολύπλευρα και εθελοντικά την δομή. Ο αριθμός των εκπαιδευτικών, που πρόσφεραν τις υπηρεσίες τους, ξεπέρασε τους 150.
  • Υψηλό ποσοστό επιτυχίας των παιδιών στην πανελλαδικές εξετάσεις.

Οι λόγοι που επιβάλουν τη συνέχιση του «Λαϊκού Φροντιστηρίου Αλληλεγγύης» και τη φετινή σχολική χρονιά, είναι η πολύχρονη υποβάθμιση της δημόσιας εκπαίδευσης.
Οι μεγάλες ελλείψεις εκπαιδευτικών στα σχολεία, την ώρα που χιλιάδες εκπαιδευτικοί είναι άνεργοι.

Το ακόμα χειρότερο σχολείο για τους μαθητές και τους γονείς που ετοιμάζει με το νέο νομοσχέδιο η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, με περισσότερα εμπόδια και εξετάσεις πανελλαδικού τύπου, με σκληρό  ανταγωνισμό και «χαμένους» τις λαϊκές οικογένειες και τα παιδιά τους.
Όλα αυτά έχουν ως αποτέλεσμα να εξαναγκάζεται ο γονιός να πληρώνει από την τσέπη του για τη γνώση των παιδιών του την οποία έπρεπε να προσφέρει η κατά τα άλλα «Δημόσια και Δωρεάν εκπαίδευση».

Ειδικά στο Δήμο μας, που έχουμε τα μεγαλύτερα ποσοστά ανέργων στην Ελλάδα (συνολικά 30.000 από τους οποίους περισσότεροι από 15.000 είναι μακροχρόνια άνεργοι) το πρόβλημα είναι ιδιαίτερα οξυμένο.

Καλούμε τα παιδιά των ανέργων, των φτωχών αυτοαποσχολουμένων, των εργατοϋπαλλήλων, των μικρομεσαίων αγροτών  να γραφτούν στο Λαϊκό Φροντιστήριο Αλληλεγγύης του Δήμου, το επόμενο διάστημα.

Απευθύνουμε πλατύ κάλεσμα σε όλους τους φορείς (Συλλόγους Εκπαιδευτικών, Λαϊκές Επιτροπές, Σωματεία Εργαζομένων, Επιστημονικούς Φορείς, Εκπολιτιστικούς Συλλόγους) καθώς και τους εκπαιδευτικούς να υποστηρίξουν και φέτος αυτή την πρωτοβουλία της Δημοτικής αρχής, με επιδίωξη να καλυφθούν όλες οι ανάγκες των μαθητών σε όλες τις γειτονιές του Δήμου μας στη Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια εκπαίδευση.

Η υποβολή των αιτήσεων ξεκίνησε και θα διαρκέσει έως την Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου 2017 με τον εξής τρόπο:

  1. Στην Αντιδημαρχία Παιδείας & Αθλητισμού Πλατεία Γεωργίου 17 Α΄,4ος Όροφος Καθημερινά από Δευτέρα – Παρασκευή και ώρα 11:00 π.μ. έως 1:00 μ.μ.  Τηλ. επικοινωνίας : 2610-240196
  2. Στα Γραφεία των Δημοτικών Διαμερισμάτων και Τοπικών Συμβουλίων του Δήμου Πατρέων.
  3. Ηλεκτρονικά μπορούν να κατατεθούν επίσης αιτήσεις συμμετοχής  στο email: fal@patras.gr
  4. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αναζητήσουν τις αιτήσεις και στο site του Δήμου: www.e-patras.gr

 

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Συντάξεις Ιουνίου 2024. Πληρωμή σε δύο ημερομηνίες

Συντάξεις Ιουνίου 2024. Πληρωμή σε δύο ημερομηνίες των κύριων και επικουρικών συντάξεων Ιουνίου 2024   Οι …