3ος παγκόσμιος πόλεμος-Πως θα ξεσπάσει

Για μία ακόμη φορά, ο Έλον Μασκ, επικεφαλής των εταιρειών Tesla, Space X και Boring, προειδοποίησε ότι η τεχνητή νοημοσύνη συνιστά τη σοβαρότερη απειλή για την ανθρωπότητα.

Όπως είπε ο Αμερικανός επιχειρηματίας, ένας τρίτος παγκόσμιος πόλεμος είναι πιο πιθανό να ξεκινήσει εξαιτίας της τεχνητής νοημοσύνης, παρά από την ένταση που υπάρχει στην Κορεατική Χερσόνησο.

Σε «τιτίβισμά» του στο Twitter έγραψε ότι, καθώς η Κίνα, η Ρωσία και άλλες χώρες αποκτούν ολοένα ισχυρότερες δυνατότητες στο πεδίο των υπολογιστών, «ο ανταγωνισμός για το ποιος θα έχει την πιο ισχυρή τεχνητή νοημοσύνη σε εθνικό επίπεδο, πιθανότατα θα προκαλέσει ένα τρίτο παγκόσμιο πόλεμο».


 

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

ΕΛΓΑ: Αποζημιώσεις 38 εκατ. ευρώ για φυτική παραγωγή και ζωικό κεφάλαιο

Oι αποζημιώσεις τις οποίες έχει καταβάλει ο ΕΛΓΑ για το 2023 ανέρχονται στα 180,8 εκατ. …