8 οι αλλαγές συνταξιοδότησης σε όρια ηλικίας, εισφορές και συντάξεις

Οκτώ αλλαγές-σοκ έρχονται στο Δημόσιο από το 2018, σε όρια ηλικίας, εισφορές και συντάξεις. Κλειδί για την έξοδο είναι η ηλικία των 58 ετών με 35ετία, οι νέες συντάξεις κρύβουν μειώσεις έως και 30% ενώ για τις παλιές ο χρόνος μετρά αντίστροφα για το «ψαλίδι» έως 18% που θα φτάσει και το 25% λόγω κατάργησης οικογενειακών επιδομάτων που προβλέπει ο νόμος, όπως δημοσιεύει ο "Ελεύθερος Τύπος. "

Με τις 8 ανατροπές στο συνταξιοδοτικό των δημοσίων υπαλλήλων επέρχονται μεταβολές σε συντάξεις, όρια ηλικίας και εισφορές:

  1. Αυξάνονται τα όρια ηλικίας για σύνταξη για όσους έχουν 35ετία. Η αύξηση δεν είναι μόνον 6 μήνες αλλά μπορεί να φτάσει και τα 2 χρόνια. Γλιτώνουν όσοι αποχωρήσουν έως το τέλος του 2017, έχοντας συμπληρώσει 35ετία και ηλικία 58 ετών.
  2. Προβλέπεται η έξοδος και πριν από τα 60 με 37ετία.
  3. Ανεβαίνουν τα όρια ηλικίας για όσους βγαίνουν με λιγότερα από 35 έτη (π.χ. 30 ή 25).
  4. Αυξάνεται το κόστος πλασματικών ετών από 1ης/1/2018.
  5. Έρχεται σοκ για 500.000 συνταξιούχους από τον επανυπολογισμό συντάξεων αλλά και την κατάργηση της προσωπικής διαφοράς με αποτέλεσμα να χάσουν έως 18% από τη σύνταξη που λαμβάνουν σήμερα, ενώ επιπλέον καταργούνται και τα επιδόματα συζύγου και τέκνων.
  6. Μειώνονται άνω του 20% οι νέες συντάξεις για όσους αποχωρήσουν από την υπηρεσία γιατί ο νέος τρόπος υπολογισμού έχει μικρότερους συντελεστές για το ποσό της τελικής σύνταξης.
  7. Βγαίνουν εκτός σύνταξης τα ποσά που παίρνουν πάνω από το βασικό μισθό ως προσωπική διαφορά με τις παλιές αποδοχές, σχεδόν όλοι οι δημόσιοι υπάλληλοι και όσοι ανήκουν στα ειδικά μισθολόγια.
  8. Αλλάζει το «πέναλτι» στις πρόωρες συντάξεις και όσοι συνταξιοδοτούνται με όρια ηλικίας για μειωμένη σύνταξη θα έχουν ποινή έως 30%.

 

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Σταϊκούρας: Ακολουθούμε ολιστική προσέγγιση για την αυτοκίνηση

«Ακολουθούμε μια ολιστική προσέγγιση για την αυτοκίνηση», τόνισε ο Υπουργός Στα έργα, καθώς και στις …