"Ντου" των μεταλλωρύχων στο Υπ.Ανάπτυξης-Συμπλοκή με τα ΜΑΤ(VIDEO&ΦΩΤΟ)

Ότι οδηγεί στην ανεργία 2.500 άτομα, κατηγορούν την κυβέρνηση οι εργαζόμενοι στα μεταλλεία, που αιφνιδιαστικά σήμερα το πρωί, έφτασαν και εισέβαλαν στο Υπουργείο Ανάπτυξης απαιτώντας συνάντηση με τον υπουργό.

Καταγγέλλουν το κυβερνητικό στρατόπεδο για εμπαιγμό, που ενώ υποσχόταν διασφάλιση των θέσεων τους, ήρθε μέσα σε μερικά 24ρα σε πλήρη σύγκρουση με την εταιρεία στην οποία απασχολούνται και έφτασαν στο να ανακοινώνει η "Eldorado Gold Corporation" με επίσημη ανακοίνωσή της να γνωστοποιεί ότι αναστέλλει την επένδυσή της στην χώρα μας!

Οι εργαζόμενοι συνεπλάκησαν με τα ΜΑΤ που βρίσκονται στο σημείο και η κατάσταση μεταξύ των δύο πλευρών είναι έκρυθμη!

«Δεν θα φύγουμε αν δεν πάρουμε τις άδειες» προσθέτουν και λένε ότι θέλουν να συναντηθούν με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Περιβάλλοντος. «Μπορεί ο Τσίπρας να μιλά για επενδύσεις αλλά αυτή η επένδυση κλείνει» δήλωσε ο πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων στα μεταλλεία Κασσάνδρας Χρήστος Ζαφειρούδας.

Μετά την έφοδο οι εργαζόμενοι που μπήκαν στο κτήριο έβγαλαν από τα παράθυρα τις στολές εργασίας. Οι μεταλλωρύχοι έχουν απλώσει ένα πανό που γράφει τη λέξη «κατάληψη» στην είσοδο του κτηρίου και δεν επιτρέπουν σε κανέναν την είσοδο σε αυτό.


Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Β. Ιρλανδία: Ζητούμενο και σήμερα η ειρήνη

Στα 11 του ο Αντι Ρόουβεν επέζησε μίας από τις χειρότερες βομβιστικές επιθέσεις του εμφυλίου …