Καταβολή εξόδων κηδείας σε λάθος τραπεζικό λογαριασμό!

Θέση στην υπόθεση καταβολής ποσού εξόδων κηδείας σε δικαιούχο που πιστώθηκε σε λάθος τραπεζικό λογαριασμό, πήρε ο Συνήγορος του Πολίτη, που υποστήριξε ότι η υπέρμετρη καθυστέρηση απόδοσης ποσού εξόδων κηδείας σε δικαιούχο, το οποίο αρχικά πιστώθηκε σε λάθος τραπεζικό λογαριασμό αλλά και η προκρινόμενη λύση της αναζήτησης των αχρεωστήτως καταβληθέντων ποσών και στη συνέχεια της απόδοσής τους στην πραγματικά δικαιούχο συνιστά παραβίαση της αρχής της νομιμότητας και της προστατευόμενης εμπιστοσύνης του διοικούμενου.

Κατά την άποψη της Αρχής, η Διοίκηση όφειλε να διορθώσει το λάθος της καταβάλλοντας το επίμαχο ποσό στη δικαιούχο, διαδικασία που σε κάθε περίπτωση ήταν και όφειλε να είναι ανεξάρτητη από τη διαδικασία επιστροφής των αχρεωστήτως καταβληθέντων ποσών από τον παραλήπτη των χρημάτων.

  1. Σύνοψη Διαμεσολάβησης
  2. Έγγραφο ΣτΠ
  3. Έγγραφο της Διεύθυνσης Βασικών Παροχών σε Χρήμα της Κεντρικής Υπηρεσίας του ΕΦΚΑ

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Αύξηση του παγκόσμιου ΑΕΠ κατά 7% σε μία 10ετία λόγω επενδύσεων στην AI βλέπει ο ΟΟΣΑ

Έρευνες εκτιμούν ότι η παγκόσμια αγορά της ΑΙ, που περιλαμβάνει το hardware, το software και …