Έως 10 μήνες η καθυστέρηση επιστροφής εισφορών ΕΦΚΑ στους συνταξιούχους

Θα καθυστερήσει η επιστροφή εισφορών του ΕΦΚΑ στους συνταξιούχους καθώς το Υπουργείο Εργασίας θα χρειαστεί από 8 έως 10 μήνες προκειμένου να επανυπολογιστούν όλες οι εισφορές υπέρ ασθενείας για συντάξεις που χορηγήθηκαν από το 2012 έως και τον Ιούνιο του 2016.

Όπως αναφέρει πηγή του dikaiologitika.gr, το Υπουργείο Εργασίας θα χρειαστεί το παραπάνω χρονικό διάστημα προκειμένου να προσδιορίσει με ακρίβεια τα χρηματικά ποσά που αναλογούν στους περίπου 1 εκατ. συνταξιούχους, στους οποίους έγινε υψηλότερη παρακράτηση εισφοράς υπέρ υγείας, από εκείνη που έπρεπε.

Επιπλέον διευκρινίζεται ότι, μπορεί η πολιτική ηγεσία του υπουργείου να δεσμεύτηκε δια του υφυπουργού, κ. Τάσου Πετρόπουλου ότι θα γίνει επιστροφή ποσών στους συνταξιούχους, ωστόσο η διαδικασία είναι αρκετά περίπλοκη.


 

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Aegean: Αύξηση 17% στον κύκλο εργασιών στο α' τρίμηνο

Ωστόσο, σε επίπεδο αποτελεσμάτων η εταιρεία εμφάνισε διεύρυνση ζημιών λόγω της αρνητικής μεταβολής στην ισοτιμία …