ΕΔΩ η εγκύκλιος συνταξιοδότησης με διαδοχική ασφάλεια

Δημοσιοποιήθηκε η «πολυαναμενόμενη» εγκύκλιος για τη διαδοχική ασφάλιση με την οποία συνταξιοδοτείται το 60% των ασφαλισμένων, σε εφαρμογή του νόμου Κατρούγκαλου, που υπέγραψε ο ο υφυπουργός Εργασίας Τάσος Πετρόπουλος.

Σύμφωνα με την εγκύκλιο:

  •  Παρέχονται οδηγίες για την ενιαία εξέταση αιτήσεων που περιέχουν διαδοχικό χρόνο ασφάλισης και υποβάλλονται μετά την 13/05/2016.
  •  Απλοποιείται η διαδικασία υπολογισμού και έκδοσης κύριων και επικουρικών συντάξεων καθώς και εφάπαξ. Από την 01/01/2017 ο χρόνος ασφάλισης που είχε διανυθεί στον πρώην φορέα στον οποίο ο ασφαλισμένος είχε, με βάση την απασχόλησή του, υποχρέωση υπαγωγής, λογίζεται ως χρόνος ασφάλισης στον ΕΦΚΑ.
  •   Αίρονται στρεβλώσεις του παρελθόντος και επιταχύνεται η απονομή των παροχών, καθώς οι νέες διατάξεις εφαρμόζονται ενιαία στον ΕΦΚΑ και στο ΕΤΕΑΕΠ.

Η ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Download [423.90 KB]


 

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Πότε πληρώνεται το επίδομα ενοικίου στέγασης Μαιου 2024

Πότε πληρώνεται το επίδομα ενοικίου στέγασης Μαΐου 2024 για τις αιτήσεις που υποβλήθηκαν. Πότε εμφανίζονται διαθέσιμα …