Στην καταδίκη του «γαλάζιου» συνδικαλιστή της ΠΟΕ-ΟΤΑ και του δήμου Αθηναίων Βασίλη Πολυμερόπουλου, προχώρησε με απόφαση του το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών. Συγκεκριμένα, με την υπ’ αριθμόν 26124/15.9.2017 απόφαση του το Δικαστήριο έκρινε τον κ. Πολυμερόπουρο, που, όπως έχει γράψει η aftodioikisi.gr, σε αγαστή συνεργασία με την “πράσινη” ΣΥΝΑΝ έχουν φτιάξει ένα “κλειστό κλάμπ” αποκλείοντας τους συμβασιούχους και δείχνοντας αδιαφορία ακόμη και για τους νεκρούς εργαζόμενους, ένοχο για «χρήση υφ’ αρπαγής ψευδούς βεβαίωσης», για «πλαστό» τίτλο σπουδών που είχε προσκομίσει προκειμένου να καταλάβει θέση διευθυντή στο δήμο Αθηναίων.
Στην υπόθεση, όπως είχε αποκαλύψει η aftodioikisi.gr, είχαν παρέμβει οι ελεγκτές του Σώματος Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης (ΣΕΕΔ) οι οποίοι τον περασμένο Νοέμβριο πραγματοποίησαν (νέο) έλεγχο για «τυχόν παραλείψεις των υπαλλήλων του δήμου Αθηναίων αναφορικά με τον έλεγχο τίτλου σπουδών του κ. Βασίλη Πολυμεροπουλου».
Υπενθυμίζεται ότι ο Βασίλης Πολυμερόπουλος, ο οποίος, εκτός από μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΠΟΕ-ΟΤΑ και πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στο Δήμο Αθηναίων (ΣΕΔΑ) είναι και μέλος της Πολιτικής Επιτροπής και πολιτευτής της Νέας Δημοκρατίας, επικεφαλής της παράταξης της ΔΑΚΕ στον δήμο Αθηναίων μέλος της ΔΑΚΕ Δημοσίου αλλά και της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΑΔΕΔΥ, κατηγορείται ότι αποκόμισε υπηρεσιακά και μισθολογικά οφέλη (σ.σ. έγινε διευθυντής στα ΚΕΠ του δήμου Αθηναίων) με βάση ένα «πλαστό» (αμφισβητούμενο) μεταπτυχιακό του Παντείου Πανεπιστημίου.
Το ιστορικό της υπόθεσης
Συγκεκριμένα, το 2005 ο «γαλάζιος» συνδικαλιστής έλαβε πιστοποιητικό παρακολούθησης μεταπτυχιακού κύκλου σπουδών, σεμιναριακού τύπου, διάρκειας δύο εξαμήνων, του «Ινστιτούτου Διεθνών Σχέσεων του Παντείου Πανεπιστημίου – Β’ Ευρωπαϊκή Έδρα Jean Monnet», με θέμα «Ευρωπαϊκή Ένωση και αναπτυσσόμενες χώρες», ενώ ένα χρόνο αργότερα, το 2006, επί δημαρχίας Θ. Μπεχράκη, αιτήθηκε και έλαβε μεταπτυχιακό επίδομα με ομόφωνη απόφαση του υπηρεσιακού συμβουλίου.
Ωστόσο, μετά από έρευνα του ΣΕΕΔ τον περασμένο Μάιο αλλά και την ανακίνηση του θέματος από την ΑΣΚ-ΟΤΑ (συνδικαλιστική παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ) ο πρόεδρος του Τμήματος Διεθνών, Ευρωπαϊκών και Περιφερειακών Σπουδών Γρηγόρης Τσάλτας, που ήταν και ο καθηγητής που διοργάνωσε το σεμινάριο σε πρόσφατη απάντησή του προς το δήμο Αθηναίων, ξεκαθάριζε πως «το πιστοποιητικό παρακολούθησης του συγκεκριμένου Μεταπτυχιακού Κύκλου Σπουδών δεν αποτελεί μεταπτυχιακό δίπλωμα σε επίπεδο masters».
Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και η γνωμοδότηση της Γενικής Διεύθυνσης Ανώτατης Εκπαίδευσης του υπουργείου Παιδείας, που διευκρίνιζε ότι με βάση το νόμο «οι μεταπτυχιακοί κύκλοι σπουδών που οργανώνονται από ΑΕΙ και οδηγούν σε χορήγηση αντίστοιχων πιστοποιητικών, δεν σχετίζονται με τα Προγράμματα Μεταπτυχιακών Σπουδών που οδηγούν στη χορήγηση μεταπτυχιακών διπλωμάτων ειδίκευσης».
ΣΥΡΙΖΑ: Η απόφαση εκθέτει ΝΔ και Μητσοτάκη
Σε ανακοίνωσή του υπό τον τίτλο «Δεν έχει τελειωμό η «αριστεία» της ΝΔ», ο ΣΥΡΙΖΑ τονίζει ότι «η καταδικαστική απόφαση της Δικαιοσύνης για τον συνδικαλιστή της ΔΑΚΕ και μέλος της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, Βασίλη Πολυμερόπουλο, αποδεικνύει την «αριστεία» στις παρανομίες, που κατέχει το κόμμα του Κυριάκου Μητσοτάκη». Και προσθέτει:
«Συγκεκριμένα, το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών έκρινε ένοχο τον Β. Πολυμερόπουλο για το πιστοποιητικό σπουδών με το οποίο είχε προαχθεί στη θέση του προϊσταμένου διεύθυνσης του Δήμου Αθηναίων. Υπενθυμίζεται ότι ο Β. Πολυμερόπουλος είχε καταθέσει το 2006 μια βεβαίωση παρακολούθησης ενός κύκλου σεμιναρίων ως τίτλο μεταπτυχιακών σπουδών.
Η εξέλιξη αυτή εκθέτει την ίδια τη Νέα Δημοκρατία και τον πρόεδρο της, Κυριάκο Μητσοτάκη. Η καταδικαστική απόφαση ενός ακόμα προβεβλημένου στελέχους της ΝΔ, δύο εβδομάδες μετά την καταδίκη του πρώην Περιφερειάρχη Δ. Μακεδονίας, Γ. Δακή, για υπόθεση που αφορά τη δημόσια διοίκηση, καθιστά σαφές πως η ΝΔ αποτελεί διαχρονικά εστία διαφθοράς», καταλήγει η ΝΔ.
Να σημειωθεί ότι το θέμα είχε προκαλέσει έντονη πολιτική αντιπαράθεση μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ, τον περασμένο Δεκέμβριο.