Οι επιπτώσεις της υπερβολής γνώσεων και ικανοτήτων στα βιογραφικά

Το βιογραφικό σημείωμα είναι το πρώτο πράγμα που βλέπει ο πιθανός εργοδότης σου, επομένως έχει σημασία να είναι τέλειο. Ή τουλάχιστον να μην έχει τρανταχτά λάθη. Το βασικό εξ αυτών είναι η τάση των υποψηφίων να υπερβάλλουν, ή ακόμα χειρότερα, να λένε ψέματα, για τις ικανότητες και την εμπειρία τους.

Σύμφωνα με έρευνα που διενεργήθηκε σε 460 μάνατζερ ανθρώπινου δυναμικού στην Αυστραλία και παρουσιάζεται από το "newmoney.gr" το 68% εξ αυτών, απέκλεισε από τη διαδικασία τους υποψηφίους εκείνους που δεν ήταν ειλικρινείς ή υπερέβαλαν κατά την αίτησή του.

Σύμφωνα με τους μάνατζερς:

  • Το 48% των υποψηφίων είχε πει ψέματα για ορισμένες τεχνικές ικανότητες που κατείχε
  • Το άλλο 48% είχε πει ψέμματα σχετικά με την εκπαίδευσή του.

«Η διαφάνεια και η ειλικρίνεια κατά τη διαδικασία εύρεσης εργασίας είναι απαραίτητες για τους υποψηφίους που θέλουν να τους λαμβάνουν σοβαρά υπ’ όψιν. Πολλές εταιρείες ελέγχους τους υποψηφίους τους, ειδικά στην εποχή των social media.

Και μόλις αποκαλυφθεί ότι έχουν πει ψέμματα, η αξιοπιστία τους έχει πληγεί σοβαρά και η πιθανότητά τους να πάρουν τη θέση μηδενίζεται, ακόμα κι αν ήταν ιδανικοί για τη θέση» υποστηρίζει ο Άντριου Μόρις, διευθυντής στην εταιρεία Robert Half Australia.


 

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Επιστολική ψήφος - Κεραμέως: Πώς θα την στείλετε με τρία απλά βήματα

«Δείτε πώς θα στείλετε την ψήφο σας με τρία απλά βήματα» αναφέρει η υπουργός Εσωτερικών …