Πέφτει ο ΣΥΡΙΖΑ, χάνει την αυτοδυναμία η ΝΔ

Προβάδισμα δέκα μονάδων δίνει στη Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ δημοσκόπηση της Metron Analysis. Σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποίησε η εταιρεία για «Τα Νέα», η ΝΔ συγκεντρώνει το 26% στην πρόθεση ψήφου, έναντι 16,1% του ΣΥΡΙΖΑ.

Στην τρίτη θέση βρίσκεται η Δημοκρατική Συμπαράταξη με 6,2% και ακολουθούν Χρυσή Αυγή με 5,2%, ΚΚΕ με 5%, Ένωση Κεντρώων με 2,4%, το Ποτάμι με 2%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 2%, η Πλεύση Ελευθερίας με 1,4%, η Λαϊκή Ενότητα με 1,2% ενώ η αδιευκρίνιστη ψήφος φτάνει το 10%.

Το προβάδισμα γίνεται ακόμα μεγαλύτερο όταν αφορά την εκτίμηση ψήφου καθώς εκεί η ΝΔ συγκεντρώνει 36,7% έναντι 22,7% του ΣΥΡΙΖΑ. Ακολουθούν 8,8% για τη ΔΗΣΥ, 7,3% για τη Χρυσή Αυγή, 7,1% για το ΚΚΕ, 3,4% για την Ένωση Κεντρώων, 2,9% για τους ΑΝΕΛ, 2,8% για το Ποτάμι.

Προβάδισμα έχει η ΝΔ και στην παράσταση νίκης με το 68% να προβλέπει νίκη της σε περίπτωση εκλογών με μόλις το 17% να βλέπει νίκη του ΣΥΡΙΖΑ.
Καταλληλότερος ο Μητσοτάκης

Καταλληλότερος για πρωθυπουργός αναδεικνύεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης μει ποσοστό 25% έναντι 13% του Αλέξη Τσίπρα, με το 43% ωστόσο να απαντά «Κανένας».

Ως αρνητικό κρίνει το έργο της κυβέρνησης το 75% και το 71% έχει αρνητική γνώμη για τον τρόπο με τον οποίο ασκεί τα καθήκοντά του ο κ. Τσίπρας.

Παράλληλα, το 64% έχει αρνητική εντύπωση για την αξιωματική αντιπολίτευση της ΝΔ και το 59% αρνητική γνώμη για τον τρόπο που ασκεί τα καθήκοντά του ο πρόεδρος της Ν.Δ Κ. Μητσοτάκης.

Το 80% των ερωτηθέντων βλέπει αρνητικά την κατάσταση της οικονομίας, με το 53% πιστεύει ότι τους επόμενους μήνες θα χειροτερέψουν οι οικονομικές συνθήκες.

Σχετικά με τις εξελίξεις στην Κεντροαριστερά, το 50% απαντά ότι θεωρεί αδιάφορη αυτή την εξέλιξη, το 32% θετική και το 15% αρνητική.


 

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Συνομιλίες Ελλάδας - Τουρκίας: Καλό κλίμα, καλή διάθεση και από τις δύο πλευρές στον 6ο γύρο

Λίγες μόνο εβδομάδες πριν από την επίσκεψη του Έλληνα πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στην Τουρκία - Τι …