Ο Γερμανικός Τύπος την επομένη του σοκαριστικού αποτελέσματος(ΦΩΤΟ)

Στην πικρή νίκη Μέρκελ στις χθεσινές βουλευτικές εκλογές στη Γερμανία, τη βουτιά ρεκόρ των Σοσιαλδημοκρατών αλλά και την εκρηκτική άνοδο του ακροδεξιού AfD αναφέρεται ο γερμανικός Τύπος.

Η εφημερίδα «Tageszeitung» εστιάζει στην εξέλιξη που έπεσε σαν κεραυνός στο γερμανικό πολιτικό οικοδόμημα αλλά και στην υπόλοιπη Ευρώπη έχοντας για κεντρικό τίτλο στο πρωτοσέλιδο «Τρίτη ισχυρότερη δύναμη το AfD».

Η εφημερίδα Die Welt γράφει: «Βαριά απώλεια για την Ενωση, βουτιά ρεκόρ για το SPD, τρίτη δύναμη το AfD».ω

«Ακόμα πιο πικρή νίκη για την Μέρκελ – Τρίτη δύναμη το AfD» είναι ο τίτλος της εφημερίδας «Tagesspiegel» που απεικονίζει τη Γερμανίδα Καγκελάριο με τον προβληματισμό «ζωγραφισμένο» στο πρόσωπό της.

Η MorgenPost εστιάζει στο γεγονός ότι στη Σαξονία ήρθε «πρώτο κόμμα το AfD», καθώς κατάφερε να συγκεντρώσει ποσοστό 27%, το υψηλότερο που κατέγραψε η AfD σε όλη τη γερμανική επικράτεια στις ομοσπονδιακές βουλευτικές εκλογές της Κυριακής.


 

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Χρηματιστήριο: Εβδομαδιαία άνοδος 4,48% και ετήσια κέρδη 12,52%

Η συνολική κεφαλαιοποίηση της αγοράς στην τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδος υπερέβη τα επίπεδα των 100 …