Προκηρύχθηκαν 108 προσλήψεις από το Γενικό Επιτελείο Πολεμικού Ναυτικού

Από το Γενικό Επιτελείο Πολεμικού Ναυτικού προκηρύσσονται εκατόν οκτώ (108) προσλήψεις οπλιτών και εφέδρων, για ανακατάταξη ή επανακατάταξη, για βραχεία περίοδο δύο (2) ετών, με δυνατότητα παράτασης ενός (1) έτους, οι οποίες έχουν εγκριθεί για το έτος 2017.

Οι ενδιαφερόμενοι οπλίτες ή έφεδροι, που πληρούν τα απαιτούμενα προσόντα θα πρέπει να υποβάλουν για την ανακατάταξη ή επανακατάταξή τους, τα προβλεπόμενα δικαιολογητικά, έως την 29 Σεπτεμβρίου 2017 (όσα υποβληθούν μετά από αυτήν την ημερομηνία θα απορρίπτονται ως εκπρόθεσμα), όπως παρακάτω:

  • Οι οπλίτες, στις Μονάδες που υπηρετούν, εφόσον απολύονται οριστικώς από 29 Οκτωβρίου έως 29 Δεκεμβρίου 2017.
  • Οι έφεδροι, στις Στρατολογικές Υπηρεσίες (ΣΥ), στις οποίες υπάγονται ή στις πλησιέστερες στον τόπο διαμονής τους, εφόσον δεν έχουν παρέλθει τρία (3) έτη από την ημερομηνία της οριστικής τους απόλυσης από τις Ένοπλες Δυνάμεις, κατά την ημερομηνία κατάθεσης των δικαιολογητικών τους.

Οι Μονάδες και οι Στρατολογικές Υπηρεσίες:

  • Ελέγχουν την πληρότητα των δικαιολογητικών και τα υποβάλλουν εντός πέντε (5) ημερών στο ΓΕΝ/Β4, αφού επισυνάψουν πλήρες ΑΦΜ, το οποίο, ειδικά για τους υπηρετούντες, να είναι ελεγμένο και θεωρημένο από την αρμόδια Στρατολογική Υπηρεσία.
  • Υποβάλλουν με τηλεομοιοτυπία (αριθμ. FAX 2106551096) ή με email (gen b4@navy.mil.gr), στο ΓΕΝ/Β4 τη συγκεντρωτική κατάσταση της Προσθήκης «4» του Παραρτήματος «Δ», με τα στοιχεία των υποψηφίων που υπέβαλαν εμπροθέσμως δικαιολογητικά, έως την 29 Σεπτεμβρίου 2017.
  • Σε περίπτωση κατά την οποία, οι ενδιαφερόμενοι δεν πληρούν τα απαιτούμενα προσόντα του Παραρτήματος «Α» ή υποβάλλουν εκπροθέσμως τα δικαιολογητικά και εφόσον αυτοί επιμένουν, τα παραλαμβάνουν και τα υποβάλλουν στο ΓΕΝ/Β4, αφού συνταχθεί σχετική πράξη επί της αιτήσεως για το εν γνώσει των αιτούντων εκπρόθεσμο της αιτήσεως ή ελλιπές των τυπικών προσόντων, την οποία και θα υπογράφουν οι ενδιαφερόμενοι.

Οι έφεδροι που πληρούν τα απαραίτητα προσόντα και θα κριθούν επανακατατασσόμενοι, σύμφωνα με τα κριτήρια του παραρτήματος «Β» και ένα ποσοστό 20% των επιλαχόντων, θα ενημερωθούν με δική τους ευθύνη από τις Στρατολογικές Υπηρεσίες και την ιστοσελίδα του ΓΕΝ, στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.hellenicnavy.gr, σχετικά με την παρουσίαση τους στην Ανωτάτη Υγειονομική Επιτροπή (ANYE) του Πολεμικού Ναυτικού, ή στην πλησιέστερη στο τόπο διαμονής τους αρμόδια Επιτροπή Απαλλαγών του Στρατού Ξηράς (μόνο όσοι διαμένουν μακράν του Νομού Αττικής), για την εξέταση της σωματικής τους ικανότητας, σε εκτέλεση του άρθρου 3 παρ. 2γ του (β) σχετικού.

Η ανακατάταξη ή επανακατάταξη των επιτυχόντων οπλιτών και εφέδρων θα εγκριθεί με απόφαση του Υπουργού Εθνικής Άμυνας.

Με την ίδια απόφαση θα καθορισθεί η ημερομηνία και η Μονάδα της ανακατάταξης ή επανακατάταξης, όπως παρακάτω:

  1. Οι οπλίτες ανακατατάσσονται την ημερομηνία που θα απολύονταν οριστικά από τις τάξεις του Πολεμικού Ναυτικού ή κατά τις ημερομηνίες κατατάξεως των Εκπαιδευτικών Σειρών Στρατευσίμων Οπλιτών στην περίπτωση που απολυθούν πριν την έκδοση της σχετικής υπουργικής απόφασης.
  2. Οι έφεδροι επανακατατάσσονται στη Ναυτική Βάση Κανελλόπουλος κατά τις ημερομηνίες κατάταξης των Εκπαιδευτικών Σειρών των Στρατευσίμων Οπλιτών του Πολεμικού Ναυτικού.

Σε περίπτωση διακοπής της ανακατάταξης ή επανακατάταξής τους για οποιοδήποτε λόγο, εφαρμόζονται οι σχετικές διατάξεις που προβλέπονται για την απόλυση των οπλιτών που εκπληρώνουν στρατεύσιμη στρατιωτική υποχρέωση.

Οι Μονάδες να αναφέρουν στο ΓΕΝ/Β4, ΓΕΝ/Ε3, ΓΕΝ/Β3, ΓΕΝ/ΔΥΓ, ΔΝΕ και στην αρμόδια Στρατολογική Υπηρεσία, την ημερομηνία ανακατάταξης ή επανακατάταξης κάθε οπλίτη ή εφέδρου που ανακατατάσσεται ή επανακατάσεται, καθώς και κάθε άλλη μεταβολή (όπως διακοπή-λήξη-παράταση ανακατάταξης ή επανακατάταξης κ.λ.π.). Το ΓΕΝ/Β4 θα ενημερώνει το Μ/Κ Στρατολογίας συγκεντρωτικά για την ημερομηνία ανακατάταξης ή επανακατάταξής τους.

Οι οπλίτες των Ενόπλων Δυνάμεων και οι έφεδροι, που έχουν εκπληρώσει ενόπλως τις στρατιωτικές τους υποχρεώσεις ως οπλίτες στο Πολεμικό Ναυτικό, οι οποίοι ανακατατάσσονται ή επανακατατάσσονται, αντίστοιχα, για βραχεία περίοδο, τοποθετούνται και υπηρετούν στα Πολεμικά Πλοία, χωρίς δικαίωμα μετάθεσης, σύμφωνα με (ε) σχετικό.

Οι Οπλίτες Βραχείας Ανακατάταξης, μετά την ανακατάταξη ή επανακατάταξή τους, παρακολουθούνται από το ΓΕΝ/Β3 και τη ΔΝΕ.

Αίτηση δύνανται να υποβάλουν και οι ενδιαφερόμενοι που πληρούν τα προσόντα, αλλά επιθυμούν να ανακαταταγούν ή επανακαταταγούν για διάστημα μικρότερο των δύο (2) ετών.

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Download [382.21 KB]


 

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Σκρέκας στον ΣΚΑΪ: Μείωση στους λογαριασμούς ρεύματος από το νέο έτος

Σημαντική μείωση στους λογαριασμούς ρεύματος, όλων των πολιτών, από το νέο έτος προανήγγειλε ο υπουργός Περιβάλλοντος …