Ελεύθερος ο επιχειρηματίας Λεμπιδάκης-Κρητικοί οι απαγωγείς του(ΦΩΤΟ)

Νεότερη Ενημέρωση 10.00

Αν και ιδιαίτερα αδυνατισμένος και ταλαιπωρημένος είναι καλά στην υγεία του ο Κρητικός Επιχειρηματίας Μιχάλης Λεμπιδάκης, η είδηση της απελευθέρωσης του οποίου από τους επίσης Κρητικούς απαγωγείς του έφερε χαμόγελα χαράς στην οικογένειά του.

Η επιχείρηση

Το κρησφύγετο των απαγωγέων ήταν στην στην παραλία Αρίνα στο Ρέθυμνο. Η επιχείρηση έγινε κατά τη διάρκεια της νύχτας. Οι αστυνομικοί προετοίμαζαν την επιχείρηση για ώρες. Ειδικό κλιμάκιο είχε φτάσει από την Αθήνα.

Το κρησφύγετο ήταν σχετικά κοντά στην πόλη του Ρεθύμνου. Το σημείο παλιά χρησιμοποιούνταν ως μάντρα αυτοκινήτων. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι έχουν γίνει και οκτώ συλλήψεις ατόμων που κατηγορούνται ως απαγωγείς του επιχειρηματία.

Το σημείο που επέλεξαν οι απαγωγείς τους έδινε τη δυνατότητα να μπαίνουν και βγαίνουν χωρίς να κινούν υποψίες καθώς βρίσκεται στη βιομηχανική περιοχή.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι απαγωγείς, όλοι με καταγωγή από την Κρήτη είχαν μεταφέρει τον επιχειρηματία σε τρία με τέσσερα διαφορετικά σημεία κατά τη διάρκεια της εξάμηνης κράτησής του. Το τελευταίο ήταν η μάνδρα των αυτοκινήτων στο οποίο έγινε η επιχείρηση τα ξημερώματα.
Δεμένος πισθάγκωνα

Οι πληροφορίες του Newsit.gr λένε ότι ο ένας από αυτούς φέρεται να έχει επαγγελματική σχέση με τον Μιχάλη Λεμπιδάκη. Κάποιοι από τους απαγωγείς είναι «παλαιοί γνώριμοι» της αστυνομίας από άλλες υποθέσεις.

Είναι χαρακτηριστικό ότι οι αστυνομικοί εισβάλλοντας στο κρησφύγετο των απαγωγέων που εντοπίστηκε τέσσερα χιλιόμετρα από την πόλη του Ρεθύμνου κατάφεραν να πιάσουν “στον ύπνο” τους απαγωγείς.

Αυτό που κάνει εντύπωση και δείχνει τις συνθήκες στις οποίες ζούσε ο Μιχάλης Λεμπιδάκης τους τελευταίους έξι μήνες, είναι το γεγονός ότι βρέθηκε δεμένος πισθάγκωνα.

Ο Μιχάλης Λεμπιδάκης εξετάστηκε από γιατρό της Αστυνομίας, ο οποίος έκρινε ότι μπορεί να καταθέσει. Μεταφέρθηκε, πάντως, στο νοσοκομείο Ρεθύμνου, για προληπτικούς λόγους.

Αρχική Ενημέρωση 09.12

Μετά από έξι μήνες ομηρίας, ο επιχειρηματίας Μιχάλης Λεμπιδάκης είναι και πάλι ελεύθερος. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, που μεταδίδει το cretalive.gr, έγινε έφοδος της Αστυνομίας στο σημείο που τον κρατούσαν οι απαγωγείς του.

Όπως έγινε γνωστό, η αστυνομία έκανε έφοδο σε παλιά μάντρα αυτοκινήτων, τέσσερα χιλιόμετρα έξω από το Ρέθυμνο προς τα Χανιά.

Εκεί βρέθηκε ο επιχειρηματίας, δεμένος. Αν και φανερά αδυνατισμένος και ταλαιπωρημένος, ο κ. Λεμπιδάκης δείχνει να είναι καλά στην υγεία του.

Η αστυνομία προχώρησε ήδη σε πέντε συλλήψεις, ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται παράλληλη επιχείρηση για τη σύλληψη όσων παρακολουθούνταν σε σχέση με την υπόθεση εδώ και μήνες.

Αυτήν την ώρα, ο επιχειρηματίας μεταφέρεται στο Ρέθυμνο όπου μεταβαίνει και η οικογένειά του.

Το χρονικό της απαγωγής

Ήταν 30 Μαρτίου όταν οι απαγωγείς είχαν ακινητοποιήσει τον επιχειρηματία που κινούνταν με το αυτοκίνητό του. Οι δράστες είχαν ζητήσει περισσότερα από 200 εκατομμύρια ευρώ για την απελευθέρωσή του.

Από τότε οι απαγωγείς “έριξαν” πολλές φορές το ποσό που απαιτούσαν καθώς η οικογένεια του Μιχάλη Λεμπιδάκη αδυνατούσε να συγκεντρώσει το ποσό, λέγοντας ότι δεν μπορεί να ξεπεράσει τα 10 εκατομμύρια.

Στην τελευταία τους επικοινωνία οι δράστες είχαν ζητήσει 18 εκατομμύρια ευρώ.


 

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Βουλή: Οκτάωρη συνεδρίαση της αρμόδιας επιτροπής, για το ν/σ με το νέο δικαστικό χάρτη

Στη συνεδρίαση, παρόντες ήταν 20 αρμόδιοι εξωκοινοβουολευτικοί φορείς, οι οποίοι είχαν κληθεί για να εκφράσουν …