Νέες αντιδράσεις για την κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας

Να απέχουν από τα ψώνια τις Κυριακές που η αγορά είναι ανοιχτή, λέγοντας το δικό τους δυναμκό όχι στην κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας, καλεί τα μέλη του και ολόκληρη την κοινωνία ο Σύλλογος Εργαζομένων της Παγκρήτιας Συνεταιριστικής Τράπεζας, καθιστώντας σαφές ότι το άνοιγμα της αγοράς τις Κυριακές σηματοδοτεί σταδιακά την λειτουργία την ίδια ημέρα και των Τραπεζών και άλλων δημόσιων υπηρεσιών.

Η ανακοίνωσή τους:

«Οι εργαζόμενοι καλούνται να δουλέψουν χωρίς υπερωρίες και χωρίς εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα. Τη στιγμή που η εργοδοτική αυθαιρεσία αποτελεί τον κανόνα στις εργασιακές σχέσεις και ενώ διαπιστώθηκε ότι ο συνολικό τζίρος των καταστημάτων δεν αυξήθηκε ούτε κατ’ ελάχιστο όσες Κυριακές τα καταστήματα έμειναν ανοιχτά, επιμένουν στην εφαρμογή του μέτρου με μόνο στόχο την περαιτέρω συμπίεση των εργασιακών δικαιωμάτων και την εύνοια στις πολυεθνικές και τα πολυκαταστήματα.

Οι εργαζόμενοι και οι άνεργοι, εξάλλου, ξέρουν πολύ καλά ότι αυτό που λείπει δεν είναι μία ακόμη μέρα διαθέσιμη για “shopping therapy” και κατανάλωση, αλλά η πρόσβαση σε μία αξιοπρεπή ζωή. Οι μόνοι που θα επωφεληθούν από τη κατάργηση της Κυριακάτικης Αργίας είναι οι πολυεθνικές, τα μεγάλα πολυκαταστήματα.

Καλούμε τους συναδέλφους μας τραπεζοϋπαλλήλους να πουν ΟΧΙ στα Κυριακάτικα ψώνια, αξιοποιώντας τις Κυριακές τους πιο εποικοδομητικά οικογενειακά και ξεκούραστα, γιατί που ξέρουμε, ίσως έρθει και η δική μας σειρά, να εργαζόμαστε τις Κυριακές στα Τραπεζικά Καταστήματα...»


 

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Χρηματιστήριο: Εβδομαδιαία άνοδος 4,48% και ετήσια κέρδη 12,52%

Η συνολική κεφαλαιοποίηση της αγοράς στην τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδος υπερέβη τα επίπεδα των 100 …