Δεν συμφωνούν οι Έλληνες με την νομική αλλαγή φύλου

Ακατάλληλη θεωρεί την χρονική στιγμή που πέρασε η ρύθμιση της νομικής αλλαγής φύλου κυρίως για άτομα κάτω των 17 ετών, η συντριπτική πλειοψηφία των ερωτηθέντων σε έρευνα της MRB, ενώ μεγάλο ποσοστό επικρίνει και την στάση της εκκλησίας.

Ειδικότερα, σε πανελλαδική έρευνα της MRB που διενεργήθηκε μεταξύ 6 και 9 Οκτωβρίου και στο ερώτημα αν πρέπει να υπάρξει νομική αλλαγή φύλου για άτομα άνω των 17 ετών, το 58,6% απάντησε «σίγουρα/μάλλον διαφωνώ και το 39,3% «σίγουρα/μάλλον συμφωνώ» ενώ ένα 2,1% επέλεξε Δεν ξέρω/ δεν απαντώ.
Το 71,7% απάντησε ότι διαφωνεί με την νομική αλλαγή φύλου γα άτομα 15 ετών

Στο ερώτημα αν πρέπει να υπάρξει νομική αλλαγή φύλου για άτομα 15-17 ετών το ποσοστό που διαφωνεί είναι ακόμη υψηλότερο. Το 71,7% απάντησε ότι σίγουρα/μάλλον διαφωνεί έναντι μόλις 26,7% που σίγουρα/μάλλον συμφωνεί.

Οτι δεν είναι κατάλληλη στιγμή έκρινε το 72,4% έναντι μόλις 23,8% που συμφώνησε και 3,8% που επέλεξε Δεν Ξέρω/Δεν απαντώ.

'Ανδρες και νέοι πλειοψηφία ήταν κυρίως όσοι διάκεινται αρνητικά είναι άνδρες αλλά και νέοι όπως είπε ο δ/νων σύμβουλος της MRB Δημήτρης Μαύρος.Αίσθηση επίσης προκάλεσε η απάντηση της κοινή γνώμης στην στάση που τήρησε η Εκκλησία. Το 51,4% απάντησε ότι συμφωνεί με αυτή, ωστόσο ένα ιδιαίτερα αξιοσημείωτο ποσοστό της τάξης του 44,2% την έκρινε αρνητικά.


 

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

ΣΥΡΙΖΑ: Ποιοι συμμετέχουν στα Think Tank Επιχειρηματικότητας και Ευρωπαϊκής Πολιτικής

Αναλυτικά, τα ονόματα και τα βιογραφικά των μελών  Σε συνέχεια των ανακοινώσεων της σύνθεσης άλλων …