Μη εγκεκριμένα φαρμακευτικά προϊόντα διαφημίζονται από κανάλια

Συναγερμό έχει σημάνει ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκου για φαρμακευτικά προϊόντα που διαφημίζονται από τηελοπτικά κανάλια, χωρίς όμως έγκριση και έλεγχο για την ασφάλειά τους.

Πιο αναλυτικά, ο ΕΟΦ προειδοποιεί ότι τα προϊόντα με την ονομασία ABEXINE plus gel και THERABEE gel που διαφημίζεται στα τηλεοπτικά κανάλια και διακινείται / προωθείται ως φάρμακο για τη θεραπεία της αρθρίτιδας, της οστεοαρθρίτιδας, της ποδάγρας, των ρευματισμών, των εκφυλιστικών παθήσεων, δεν διαθέτει την έγκριση του ΕΟΦ. Πρόκειται για προϊόν του οποίου οι αναφερόμενοι θεραπευτικοί ισχυρισμοί δεν έχουν αξιολογηθεί από τον ΕΟΦ  για την αποτελεσματικότητα και την ασφάλειά τους.

Υπενθυμίζεται ότι η αγορά φαρμάκων από μη εγκεκριμένες και μη αξιόπιστες πηγές, μπορεί να θέσει σε σοβαρό κίνδυνο την υγεία του καταναλωτή.


Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

ΟΠΕΚΑ: Αυξημένο επίδομα σε 59.000 μητέρες – Τη Μεγάλη Τρίτη η καταβολή

Οι 58.912 γυναίκες που γέννησαν εντός του 2023 και έχουν λάβει ήδη το πλήρες ποσό …