Σπάνιο καρχαριοειδές αλιεύτηκε στην Ελλάδα(VIDEO)

Άφωνοι έμειναν όλοι στο Ηράκλειο, από το ογκώδες και εντυπωσιακό ψάρι που πιάστηκε στα δίχτυα ενός ψαρά. Όλοι θαύμασαν το μεγάλο σαπουνά, όπως ονομάζεται το καρχαριοειδές, που έκανε την εμφάνισή του προκαλώντας σχόλια και συζητήσεις, όχι μόνο για τον όγκο του αλλά και για το αν τρώγεται.

Σπάνιο είδος

Όπως τόνισε ο πρόεδρος των αλιέων κ.Ματζαράκης στο neakriti.gr, "πρόκειται για σαπουνά, ένα βρώσιμο ψάρι που ανήκει στα είδη των καρχαριοειδών. Απ'ότι γνωρίζω πρόκειται για σπάνιο και προστατευόμενο είδος καθώς παλαιότερα υπήρχε πληθώρα, αλλά όχι πλέον σήμερα. Συνήθως βγαίνει στις ακτές Σεπτέμβρη, πιάνεται σε παραγάδια και παλαιότερα oι σαπουνάδες γεννούσαν κοντά στις αρχαιότητες των Μαλίων. Το όνομα σαπουνάς χρησιμοποιήθηκε γιατί όταν το ψάρι μαγειρευόταν έβγαζε αφρούς".


 

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Survivor 2024: «Στην κόψη του ξυραφιού» οι σχέσεις Περπατάρη και Ταλαδιανού

«Για να το είπα, σαν βλάκας θα έκανε», σχολίασε ο Περπατάρης Σε οριακό επίπεδο έχει …