1η συνεδρίαση της νεοεκλεγείσας Σωματειακής Επιτροπής της «ΕΝΩΣΗΣ» (ΦΩΤΟ)

Υπό τον Πρόεδρο της ΟΙΥΕ κ. Δημήτρη Καραγεωργόπουλο έγινε στο ΕΚΠ, η συνεδρίαση της νεοεκλεγείσας Σωματειακής Επιτροπής που εκπροσωπεί το σύνολο των εργαζομένων σε καθαριότητα, σίτιση και φύλαξη στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών (150 περίπου άτομα).

Πρόκειται για μια εκ των δεκάδων σωματειακών επιτροπών και τοπικών παραρτημάτων του Συλλόγου Ιδιωτικών Υπαλλήλων «Η ΕΝΩΣΗ» σε όλη τη χώρα, που έχουν ως στόχο την συλλογικοποίηση των απανταχού ιδιωτικών υπαλλήλων. Τα ζητήματα που συζητήθηκαν στη σημερινή συνεδρίαση αφορούσαν κυρίως το ζήτημα της ανανέωσης των συμβάσεων εργασίας, μετά τον Οκτώβρη του 2018 όπου λήγουν, αλλά και ζητήματα καθημερινότητας, όπως είναι τα προβλήματα που έχουν ανακύψει με το πρόγραμμα εργασίας και τις «αρρυθμίες» που παρατηρούνται στο τμήμα επιστασίας του Νοσοκομείου.

Από την πλευρά του ο Δ. Καραγεωργόπουλος, αφού πρώτα συνεγχάρη και ευχήθηκε καλή αρχή στη Σωματειακή Επιτροπή, εξέφρασε την πλήρη εμπιστοσύνη του στα μέλη της Επιτροπής, δηλώνοντας ότι στο πλαίσιο του αυτοδιοίκητου και ακηδεμόνευτου χαρακτήρα που έχει η Επιτροπή, μπορεί να αναλάβει άμεσα πρωτοβουλίες επίλυσης κάθε ζητήματος.

Ο Προεδρος της Σωματειακής Επιτροπής των εργαζομένων καθαριότητας, σίτισης και φύλαξης στο ΠΓΝΠ, κ. Λευτέρης Αθανασάτος εξουσιοδοτήθηκε να ζητήσει άμεση συνάντηση με τον Διοικητή του Νοσοκομείου κ. Πισιμίση, ώστε να του τεθούν τα ζητήματα και να ζητηθεί η δική του παρέμβασή. Να σημειώσουμε ότι ο Διοικητής του ΠΓΝΠ ήταν εκ των πρώτων σε όλη τη χώρα, που απομάκρυνε τις εργολαβικές εταιρείες και προχώρησε χωρίς προβλήματα σε απευθείας προσλήψεις όλων των εργαζομένων των ιδιωτικών συνεργείων.

Σε σχόλιο του στα social media ο κ. Καραγεωργόπουλος αναφέρει ότι: «Ο δικός μας Σύλλογος Ιδιωτικών Υπαλλήλων δεν είναι «εικονική πραγματικότητα»...είναι η ίδια η εργασιακή πραγματικότητα κάθε κλάδου, κάθε εργαζομένου! Ακολουθεί σύντομα η συγκρότηση σε σώμα της Κεντρικής 13μελούς Διοίκησης και των Διοικήσεων στα Τοπικά Παραρτήματα σε όλη τη χώρα».

"Ο δικός μας Σύλλογος Ιδιωτικών Υπαλλήλων δεν είναι «εικονική πραγματικότητα»...είναι η ίδια η εργασιακή πραγματικότητα κάθε κλάδου, κάθε εργαζομένου!
Ακολουθεί σύντομα η συγκρότηση σε σώμα της Κεντρικής 13μελούς Διοίκησης και των Διοικήσεων στα Τοπικά Παραρτήματα σε όλη τη χώρα", τονίζεται στην σχετική ανακοίνωση.


Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Το think tank των αποδήμων του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

Το think tank, όπως αναφέρει το σχετικό δελτίο Τύπου, θα αποτελεί τον συνδετικό κρίκο του …