Έτοιμη για νέο τέχνασμα κατά των συνταξιούχων η κυβέρνηση

Έγγραφο του ΕΦΚΑ που επισημαίνει ότι η επιστροφή θα πραγματοποιηθεί άπαξ με πίστωση του τραπεζικού λογαριασμού των συνταξιούχων κατά την πληρωμή των συντάξεων του μηνός Δεκεμβρίου 2017, επικαλείται η  Πανελλήνια Ομοσπονδία Πολιτικών Συνταξιούχων (ΠΟΠΣ), ώστε να μην υπάρξει φέτος η 13η σύνταξη για την οποία δεσμεύτηκε από την ΔΕΘ ο πρωθυπουργός.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία υπενθυμίζει ότι οι διαφορές προκύπτουν καθώς έως τις 30-6-2016 η εισφορά υπέρ ΕΟΠΠΥ υπολογιζόταν επί του μεικτού ποσού της κύριας σύνταξης, χωρίς να αφαιρεθούν τα ποσά που αντιστοιχούν στις μειώσεις των νόμων 4024/2011, 4051/2011 και 4093/2012.

Εδώ και χρόνια τόσο οι προηγούμενες κυβερνήσεις όσο και η σημερινή εφάρμοζαν τον Νόμο 2084 του 1992 εσφαλμένα, με αποτέλεσμα οι συνταξιούχοι να χάνουν κάθε μήνα σημαντικά ποσά από τη σύνταξή τους. Και αυτό γιατί ο νόμος αναφέρει ότι η εισφορά υπέρ υγείας υπολογίζεται επί των καταβαλλόμενων συντάξεων και κατά συνέπεια η κράτηση για τον κλάδο ασθένειας θα πρέπει να γίνεται στο ποσό που προκύπτει μετά την αφαίρεση των μνημονιακών μειώσεων.

Το Ενιαίο Δίκτυο Συνταξιούχων (ΕΝΔΙΣΥ) υπολογίζει ότι οι απώλειες από την λάθος παρακράτηση είναι μεγάλες και φτάνουν έως και τα 1.400 ευρώ. Συνολικά, είχε υπολογιστεί ότι οφείλονται περίπου 250 εκατ. ευρώ σε 1 εκατ. συνταξιούχους.


 

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Ομαλά και εντός σχεδιασμού η αυτοματοποιημένη υποβολή δηλώσεων

Μέχρι στιγμής, έχουν λάβει σχετική ειδοποίηση: 22.730 φορολογούμενοι των οποίων τα στοιχεία μεταβλήθηκαν μετά την …