Αποκαλυπτικό VIDEO της σύλληψης του δολοφόνου της Δώρας

Ποινική δίωξη για βαρύτατες κατηγορίες άσκησε ο Εισαγγελέας σε βάρος του συλληφθέντα για την δολοφονία της 32χρονης Δώρας Ζέμπερη. Η δίωξη αφορά τα κακουργήματα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και της ληστείας με την επιβαρυντική περίσταση ότι τελέστηκε με ιδιαίτερη σκληρότητα. Επιπλέον απαγγέλθηκε κατηγορία και για παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία.

Η δίωξη ασκήθηκε χωρίς την μεταγωγή του συλληφθέντα αλλά με διαβίβαση στον Εισαγγελέα της δικογραφίας που σχηματίστηκε εναντίον του από την Αστυνομία. Σε βάρος του θα εκδοθεί άμεσα ένταλμα σύλληψης ώστε, πιθανότατα αύριο, ο κατηγορούμενος να οδηγηθεί ενώπιον του ανακριτή.

Στον εισαγγελέα έχει διαβιβαστεί ήδη η δικογραφία, και μόνον, ενώ στην παρούσα φάση εκδίδεται το ένταλμα σύλληψης και μάλλον σήμερα θα οδηγηθεί ενώπιον του ανακριτή.

Επίσης στις 12 σήμερα το μεσημέρι της θα γίνει παρουσίαση για την υπόθεση στη ΓΑΔΑ από τον διοικητή της Ασφάλειας Αττικής Χρήστο Παπαζαφείρη και τον εκπρόσωπο Τύπου της ΕΛΑΣ Θεόδωρο Χρονόπουλο.

Η στιγμή της σύλληψής του

Τη  στιγμή της σύλληψης του 58χρονου δολοφόνου της 32χρονης Δώρας Ζέμπερη κατέγραψε κάμερα στο σημείο όπου τον συνέλαβαν οι αστυνομικοί.

Στο βίντεο ντοκουμέντο που μετέδωσε το Star εμφανίζεται ο δολοφόνος να περπατά σε μια γειτονιά της Ριζούπολης, τη στιγμή που οι αστυνομικοί τον πλησιάζουν και προχωρούν στη σύλληψή του μέσα σε ελάχιστα δευτερόλεπτα.

Ο δολοφόνος φαίνεται να περπατά αμέριμνος στο δρόμο, φορώντας τζιν παντελόνι, γκρι φούτερ με κουκούλα και δερμάτινο μπουφάν, ενώ κρατά μια σακούλα με έναν καφέ και ένα τετράδιο. Στη συνέχεια διακρίνονται πέντε άνδρες της ασφάλειας να τον πλησιάζουν, να τον ακινητοποιούν πριν προλάβει να αντιδράσεις και να του περνούν χειροπέδες.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως ο 57χρονος είχε απασχολήσει τις Αρχές στο παρελθόν για διάφορα αδικήματα όπως ναρκωτικά. Όπως όλα δείχνουν το απόγευμα της ημέρας εκείνης πήγε στο νεκροταφείο με στόχο να προσεγγίσει κάποια ανυποψίαστη γυναίκα και να τη ληστέψει. Εντόπισε την 32χρονη που είχε πάει εκεί για να επισκεφτεί τον τάφο φίλου της και επιχείρησε να την ακινητοποιήσει για να της αρπάξει την τσάντα. Εκείνη φαίνεται πως αντιστάθηκε και τότε ο δράστης άρχισε να την κτυπά με μαχαίρι σε διάφορα σημεία του σώματος της.

Στη συνέχεια της αφαίρεσε το κινητό τηλέφωνο και τράπηκε σε φυγή. Άνθρωποι που βρίσκονταν στο νεκροταφείο εντόπισαν το πτώμα της άτυχης γυναίκας που έφερε τουλάχιστον 14 τραύματα από το αιχμηρό αντικείμενο. Στο σημείο έφτασαν αστυνομικοί της Ασφάλειας Αττικής που άρχισαν να ερευνούν σπιθαμή προς σπιθαμή το χώρο ενώ στο πλαίσιο των ερευνών είχε διακοπεί η κυκλοφορία των συρμών καθώς υπήρξε αρχικά εντύπωση πως ο δολοφόνος κινήθηκε προς τα εκεί για να πετάξει το μαχαίρι και να εξαφανιστεί.

Τα στελέχη της Ασφάλειας Αττικής εξέτασαν διάφορα σενάρια ως προς τα αίτια με βάση και τις αλληλοκατηγορίες μεταξύ των μελών της οικογένειας της ωστόσο στη πορεία των ερευνών κατέληξαν πως κίνητρο ήταν η ληστεία. Κατά τη διάρκεια διερεύνησης της υπόθεσης εξέτασαν εικόνες από κάμερες που βρίσκονται περιμετρικά του νεκροταφείου, ενώ 15 λεπτά μετά το φόνο το στίγμα του κλεμμένου κινητού εντοπίστηκε στη περιοχή της Ομόνοιας όπου σκόπευε να το πουλήσει σε κλεπταποδόχο. Πληροφορίες λένε πως πιθανόν έφτασε εκεί με μοτοσικλέτα. Οι αστυνομικοί βρήκαν το κατάστημα στην οδό Μενάνδρου και διαπίστωσαν πως επρόκειτο για το ίδιο πρόσωπο που το απόγευμα εκείνο ήταν στο νεκροταφείο και έτσι κατάφεραν να φτάσουν στα ίχνη του.

Οι κινήσεις του

Ο ύποπτος για τη δολοφόνος της Δώρας Ζέμπερη είχε αφήσει ένα μηχανάκι μικρού κυβισμού κοντά στο σταθμό του ΗΣΑΠ, στον Περισσό. Μπήκε στο Β’ Νεκροταφείο και άρχισε να ψάχνει υποψήφια θύματα. Να τους κλέψει λίγα χρήματα και να εξαφανιστεί.

Η μοίρα τον έφερε στο δρόμο της άτυχης εφοριακού. Η Δώρα Ζέμπερη είχε μαζί της την τσάντα και το κινητό της. Αυτά ήταν και ο στόχος του. Όταν όμως την πλησίασε και επιχείρησε να της τα αρπάξει, η νεαρή γυναίκα άρχισε να φωνάζει σε βοήθεια. Αντιστάθηκε και τότε, ο δράστης φέρεται να έβγαλε μαχαίρι και να τη χτύπησε.

Η μανία του να μη συλληφθεί, ίσως, να ήταν εκείνη που τον «όπλισε» να τη μαχαιρώσει 14 φορές για να της κλείσει το στόμα.

Αφού την άφησε αιμόφυρτη, έτρεξε, πήδηξε τον μαντρότοιχο του νεκροταφείου προς τη λεωφόρο Ηρακλείου, πήρε το μηχανάκι κι έφυγε. Αρχικά, πέρασε από τα Πετράλωνα και μετά έφτασε στην Ομόνοια. Εκεί, προσπάθησε να πουλήσει το κινητό.

Το μεγάλο του λάθος

Το κινητό ήταν εκείνο που τελικά τον πρόδωσε. Γιατί έκανε ένα μεγάλο λάθος. Δεν το απενεργοποίησε.


 

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Τι δείχνουν οι πρώτες φορολογικές δηλώσεις - Πότε θα πάρετε επιστροφή φόρου

Η ΑΑΔΕ έχει κάνει την κατάλληλη προεργασία ώστε οι επιστροφές φόρου φέτος όπως και οι …