Η Ευρωπαική φτώχια έφτασε και στην Γερμανία για έναν στους 5

Με φτώχεια ή κοινωνικό αποκλεισμό απειλείται ένας στους πέντε ανθρώπους στην Γερμανία, με το αντίστοιχο μέγεθος για το προηγούμενο έτος να βρίσκεται στο 19,7%. Η χώρα βρίσκεται ωστόσο κάτω από τον μέσο όρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που είναι το 23,5%.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Ομοσπονδιακής Στατιστικής Υπηρεσίας και με στοιχεία της επίσημης έρευνας που διενεργήθηκε σε ολόκληρη την ΕΕ (Eu-Silc), από το φάσμα της φτώχειας απειλείται το 16,5% των ανθρώπων που ζουν στην Γερμανία, ποσοστό το οποίο αντιστοιχεί σε 13,4 εκατομμύρια ανθρώπους, ενώ το 3,7% του πληθυσμού αντιμετωπίζει σημαντική υστέρηση σε υλικά αγαθά.

Αυτό μεταξύ άλλων σημαίνει κατά το "ΑΠΕ-ΜΠΕ" ότι δεν μπορεί να καλυφθεί το ενοίκιο ή να ζεσταθεί επαρκώς η κατοικία ή ότι το άτομο δεν μπορεί να χρηματοδοτήσει μια εβδομάδα διακοπών. Σε ό,τι αφορά τη φτώχεια, στην έρευνα ορίζεται στο 60% του μέσου εισοδήματος του συνολικού πληθυσμού.


 

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Αυξήθηκαν καταθέσεις και δάνεια τον Μάρτιο σύμφωνα με την Τράπεζα της Ελλάδος

O ετήσιος ρυθμός μεταβολής μειώθηκε στο 2,9% από 3,1% τον προηγούμενο μήνα Αυξήθηκαν κατά 396 …