Σε τραγική κατάσταση 45 εργαζόμενοι της "SKOT AE" -Τους πετούν στο δρόμο!

Την παρέμβαση του υπουργείου άμεσα και καθοριστικά ζητούν 45 εργαζόμενοι στη "SKOT AE" που τον τελευταίο χρόνο,  αναγκαστικά εργάζονται μόλις τρεις ημέρες το μήνα, με καθεστώς εκ περιτροπής εργασίας, λαμβάνοντας περίπου 100 ευρώ, με την εταιρεία να τους απειλεί πως αν δεν συμφωνήσουν θα προβεί σε απολύσεις, όπως καταγγέλλει σε επιστολή της προς το υπουργείο, η Ομοσπονδία Εργατοϋπαλλήλων Χημικής Βιομηχανίας Ελλάδος (ΟΕΧΒΕ).

"Εδώ κι ένα χρόνο η διοίκηση της εταιρίας, επικαλλούμενη μείωση του παραγωγικού της έργου, επέβαλλε το καθεστώς  και ειδικότερα !!! Για δέκα μήνες οι εργαζόμενοι κι οι οικογένειες τους αναγκάζονταν να ζουν με το πολύ 100 ευρώ το μήνα!

Τώρα η εργοδοσία σκοπεύει να προχωρήσει σε πτώχευση. Τι θα γίνει με τους εργαζόμενους;

Αυτή τη στιγμή δεν έχουν καταβληθεί οι μισθοί, μετά το εννεάμηνο της εκ περιτροπής εργασίας όπως ο νόμος ορίζει.

Δεν έχουν συμπληρώσει ούτε καν τα απαραίτητα ένσημα που είναι 120 το χρόνο για να μπορέσουν να εγγραφούν στο Ταμείο Ανεργίας.

Δεν δικαιούνται σχετικό βοήθημα από τον ΟΑΕΔ

Δεν τους έχει καταβληθεί ούτε το Δώρο Χριστουγέννων, περίπου 400 ευρώ για κάθε εργαζόμενο και η δήλωση του εργοδότη είναι ότι αδυνατεί να το καταβάλλει.

Δεν μπορούν να πάρουν ούτε καν απόλυση με τη νόμιμη αποζημίωση, γιατί ο εργοδότης επικαλείται την έλλειψη χρημάτων.

Αυτά καταγγέλει, με επιστολή της προς την υπουργό Εργασίας, Έφη Αχτσιόγλου, η Ομοσπονδία Εργατοϋπαλλήλων Χημικής Βιομηχανίας Ελλάδος (ΟΕΧΒΕ), ζητώντας άμεση παρέμβαση.

Η εκ περιτροπής εργασία σκοτώνει τους εργαζόμενους! Καμία θυσία για τα αφεντικά! Να πληρώσει τώρα η εργοδοσία όλα τα χρωστούμενα. Να μπουν άμεσα όλοι οι εργαζόμενοι στον ΟΑΕΔ και να λάβουν το επίδομα. Οι στρουθοκαμηλισμοί της κυβέρνησης δεν πείθουν κανέναν. Αυτοί που με τα μνημόνια και την αντεργατική πολιτική τους τελειώνουν τα εργατικά δικαιώματα και κάνουν τις πλάτες στην εργοδοσία, δεν έχουν το δικαίωμα να πανηγυρίζουν για πλεονάσματα και ανάπτυξη.

Οι εργαζόμενοι να δυναμώσουμε την οργάνωση μας στους χώρους δουλειάς, την εργατική αλληλεγγύη. Κανένας και καμία μόνος/η μέσα στη σύγχρονη βαρβαρότητα.

Όλα τα σφυριά να χτυπήσουν μαζί! Για να υπερασπιστούμε τα εργατικά μας συμφέροντα μέχρι τέλους!"

 

Η ΓΣΕΕ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗ ΣΚΟΤ ΑΕ

"Μετά την εκ περιτροπής εργασία που οδήγησε στη φτώχεια τους εργαζόμενους της εταιρείας ΣΚΟΤ ΑΕ, η διοίκηση της εταιρείας οδηγεί τώρα τους εργαζόμενους στην εξαθλίωση, αφού εργοδότης γνωστοποίησε ότι θα προχωρήσει σε πτώχευση.

Η όλη διαδικασία αποδεικνύει για ακόμη μία φορά, ότι η εκ περιτροπής εργασία μόνο αρνητικά αποτελέσματα μπορεί να επιφέρει και σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να σώσει μία επιχείρηση.

Η ΓΣΕΕ βρίσκεται στο πλευρό των εργαζομένων στη ΣΚΟΤ ΑΕ και μαζί με την Ομοσπονδία Εργατοϋπαλλήλων Χημικής Βιομηχανίας Ελλάδος και το Εργατικό Κέντρο Ελευσίνας ζητά την άμεση παρέμβαση του Υπουργείου Εργασίας, ώστε οι εργαζόμενοι να ενισχυθούν οικονομικά από τον ΟΑΕΔ και να εγγραφούν στο ταμείο ανεργίας. Δικαίωμα που μπορεί να χάσουν αφού απαιτούνται 120 ένσημα που λόγω του καθεστώτος της εκ περιτροπής εργασίας, δεν τα έχουν συμπληρώσει.

Δεν υπάρχουν περιθώρια για άλλες χαμένες θέσεις εργασίας και φυσικά δεν είναι δυνατόν οι εργαζόμενοι να χάνουν τα πενιχρά  επιδόματα γιατί υπάρχουν απαράδεκτοι νόμοι όπως η εκ περιτροπής εργασία που δίνουν πάτημα σε επιχειρηματίες για καταστροφικούς σχεδιασμούς."


Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Στη Σέριφο τη Δευτέρα του Πάσχα ο Νίκος Ανδρουλάκης

Την Τρίτη 7 Μαΐου 2024 στις 11:00 θα συναντηθεί με τον δήμαρχο Σερίφου, Κωνσταντίνο Ρεβίνθη …