Με ταχείς ρυθμούς καταστρέφει τα κακαόδεντρα, οι καρποί των οποίων είναι βασικό συστατικό της σοκολάτας, η υπερθέρμανση του πλανήτη, με βάση τα τελικά αποτελέσματα της έρευνας της Αμερικάνικης Εθνικής Διοίκησης Ωκεανών και Ατμόσφαιρας, η οποία εξηγεί πως η υπερθέρμανση του πλανήτη θα έχει επιπτώσεις και στα συγκεκριμένα φυτά.
Η σοκολάτα είναι ένα προϊόν που καταναλώνεται σε κάθε γωνία του πλανήτη σήμερα, και βασικό συστατικό της είναι το κακάο.
Για να ευδοκιμήσει το κακαόδεντρο στις περιοχές του Ισημερινού, χρειάζεται πολλή υγρασία και ζέστη, κάτι που σύμφωνα με την έρευνα δεν είναι σίγουρο ότι θα υπάρχει κλιματικά τα επόμενα 40 χρόνια, αφού λόγω της υπερθέρμανσης το κλίμα θα αλλάξει σε πολλές περιοχές της γης.