Έδωσε το όνομα του μεγαλοδικηγόρου στον ανακριτή ο δολοφόνος της Δώρας

Ο  καθ' ομολογίαν δολοφόνος της Δώρας  Ζέμπερη προκαλεί σεισμό με αυτά που αποκαλύπτει αν όντως έτσι είναι σχετικά με την δολοφονία της εφοριακού. Ο δολοφόνος της 32χρονος έστειλε νέο υπόμνημα στον ανακριτή. Στο έγγραφο αυτό κατονομάζει τον ηθικό αυτουργό της δολοφονίας της εφοριακού, το "αφεντικό" όπως τον χαρακτήριζε σε προηγούμενο υπόμνημά του. Σύμφωνα με τον ίδιο, πρόκειται για έναν γνωστό μεγαλοδικηγόρο της Αττικής, ο οποίος στο παρελθόν υπήρξε βουλευτής.

Οι αρχές θα διερευνήσουν κατά πόσο ευσταθούν οι ισχυρισμοί του, ωστόσο, είναι βέβαιο πως η υπόθεση αποκτά ξεχωριστό ενδιαφέρον

Ο δικηγόρος του πατέρα της Δώρας Απόστολος Λύτρας, μίλησε για το υπόμνημα και όπως ανέφερε, πράγματι έχει δοθεί από τον δράστη το όνομα ενός δικηγόρου ο οποίος κατά το παρελθόν υπήρξε βουλευτής. «Σε επικοινωνία με τον πρόεδρο του δικηγορικού συλλόγου Αθηνών, ενημερώθηκα ότι δεν υπάρχει καταγγελία στον σύλλογο, έτσι μέχρι να γίνουν περαιτέρω έρευνες και να προκύψουν αποδείξεις, το όνομα του δικηγόρου δεν είναι κοινοποιήσιμο» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Επίσης είπε ότι έχει δώσει ακόμη δύο άτομα τον Χάρη όπως ονομάζει που είναι ψευδώνυμο και ένα ακόμη χωρίς να δώσει όνομα όμως και για τους δύο έχει δώσει αναλυτικά που εργάζονται

Ακόμη αποκάλυψε πως πλέων είναι προβληματισμένος για όσα αναφέρει ο δολοφόνος

Με πλήρωσαν για να τη βγάλω από τη μέση» φέρεται ότι υποστήριξε στο 40σέλιδο χειρόγραφο υπόμνημα που απέστειλε στον ανακριτή λίγες μέρες προτού οδηγηθεί εκ νέου ενώπιόν του. Σε αυτό υπέδειξε δύο άνδρες που τον προσέγγισαν δελεάζοντάς τον με το χρηματικό ποσό των 30.000 ευρώ, αλλά και με ναρκωτικές ουσίες, προκειμένου να σκοτώσει την άτυχη εφοριακό, και αφήνει σαφείς αιχμές ότι κίνητρο της δολοφονίας ήταν οι υποθέσεις που χειριζόταν.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στη συμπληρωματική απολογία του στον δικαστικό λειτουργό στις 22 Δεκεμβρίου 2017 ο 58χρονος έδωσε αναλυτικές πληροφορίες για τους δύο άνδρες, στον έναν εκ των οποίων αναφέρεται ως «το αφεντικό» και στον δεύτερο με το μικρό του όνομα. Οπως αποκάλυψε, οι συναντήσεις τους γίνονταν στην οδό Λουκάρεως, δίπλα στο Εφετείο, αλλά και στα δικαστήρια της Ευελπίδων και οι φερόμενοι ως ηθικοί αυτουργοί της δολοφονίας ήθελαν να βγάλουν από τη μέση την 32χρονη και να εξαφανίσουν κρίσιμα στοιχεία της δουλειάς της.

Κομβικό σημείο ως προς αυτή την κατεύθυνση είναι η εκτενής αναφορά του 58χρονου σε στικάκια που φέρεται ότι είχε στην τσάντα της την επίμαχη μέρα η Δώρα και τα οποία περιείχαν σημαντικές πληροφορίες. Οπως φέρεται ότι υποστήριξε, αυτός ήταν και ο λόγος που έκαψε την τσάντα, ακολουθώντας πάντα τις οδηγίες που του έδωσαν οι δύο εντολείς του.

Στη συμπληρωματική απολογία του ο κατηγορούμενος υποστηρίζει ακόμα πως του είχαν δώσει φωτογραφίες της άτυχης γυναίκας, την οποία παρακολουθούσε επί δύο εβδομάδες προτού αποφασίσει να τη σκοτώσει, γνωρίζοντας ακριβώς το πρόγραμμά της. Μάλιστα, στην αναλυτική περιγραφή που δίνει αναφέρει ότι η Δώρα άφηνε πάντα την τσάντα της στο ίδιο σημείο, όταν επισκεπτόταν το μνήμα του φίλου της, και γνώριζε επακριβώς Ο δικηγόρος Απόστολος Λύτραςακόμα και τη μάρκα των τσιγάρων της. Αναφέρει, ακόμα, πως είχε κάνει πρόβα τρεις φορές στον τρόπο διαφυγής του από το νεκροταφείο, ακολουθώντας ακριβώς την ίδια διαδρομή, όπως το μοιραίο απόγευμα της 18ης Οκτωβρίου.

Ο 58χρονος, τόσο στο χειρόγραφο υπόμνημα όσο και στις συμπληρωματικές εξηγήσεις που έδωσε στον ανακριτή, εκφράζει φόβους για τη ζωή του ακόμα και μέσα στις φυλακές, καθώς θεωρεί πως οι δύο άνδρες που τον «προσέλαβαν για να κάνει τη δουλειά» έχουν άκρες παντού. Σύμφωνα πάντα με πληροφορίες, μάλιστα, ζήτησε προστασία από τη Δικαιοσύνη «γιατί φοβάται ότι θα τον σκοτώσουν».

«Επειδή η ανάκριση βρίσκεται σε εξέλιξη, περιμένουμε από τις ανακριτικές Αρχές να αξιολογήσουν τα συμπληρωματικά στοιχεία που έχουν στα χέρια τους και να δούμε αν όσα λέει ο κατηγορούμενος ευσταθούν» δήλωσε στην «Espresso» o δικηγόρος του πατέρα της Δώρας Απόστολος Λύτρας, σημειώνοντας πάντως ότι ο 58χρονος «δίνει πάρα πολλές λεπτομέρειες για τους φερόμενους ως ηθικούς αυτουργούς της υπόθεσης».


Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Νέα Αριστερά: «Στον πάτο της ΕΕ στην ελευθερία του Τύπου για τρίτη συνεχόμενη χρονιά»

Ανακοίνωση της Νέας Αριστεράς για τα αποτελέσματα του Παγκόσμιου Δείκτη Ελευθερίας του Τύπου «Ουραγός στην …