Τρεις εργαζόμενοι στο ραδιοσταθμό «Στο Κόκκινο» ενημερώθηκαν το μεσημέρι της Πέμπτης ότι πλέον δεν ανήκουν στο δυναμικό του σταθμού. Ανάμεσά τους και πρώην συνδικαλιστικός εκπρόσωπος των εργαζόμενων.

Από το «Κόκκινο» οι απολύσεις δικαιολογήθηκαν στο πλαίσιο του οικονομικού εξορθολογισμού που επιχειρείται στον σταθμό.

Ωστόσο σύμφωνα με πληροφορίες κατά την τελευταία γενική συνέλευση προτάθηκε στους εργαζόμενους η μείωση των μισθών τους κατά 20%, την οποία και απέρριψαν εκ νέου.

Ταυτόχρονα είχε προταθεί στους εργαζομένους η επ’ αόριστον αναβολή της καταβολής των δύο οφειλόμενων από την επιχείρηση μισθών.

Όπως αναφέρεται, την περασμένη Παρασκευή, οι εργαζόμενοι και η διοίκηση συναντήθηκαν στο Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας, όπου εκπρόσωπος της Left Media υποστήριξε ότι οι μειώσεις αποδοχών έχουν παγώσει…

Στάση εργασίας μέχρι τις 19.00 από τους εργαζόμενους

Σύμφωνα με την ανακοίνωση των διοικητικών συμβουλίων της ΕΣΗΕΑ, της ΕΠΗΕΑ και της ΕΤΕΡ, οι εργαζόμενοι προχώρησαν σε στάση εργασίας μέχρι το απόγευμα της Πέμπτης.

Όπως αναφέρεται «Στο Κόκκινο»:

«Τα Διοικητικά Συμβούλια της ΕΣΗΕΑ, της ΕΠΗΕΑ και της ΕΤΕΡ αποφάσισαν την κήρυξη 4ωρης στάσης εργασίας την Πέμπτη, 18 Ιανουαρίου 2018 από τις 15.00 έως τις 19.00, για όλους τους δημοσιογράφους, τους διοικητικούς υπαλλήλους και τους τεχνικούς ραδιοφώνου, που εργάζονται στον ραδιοφωνικό σταθμό «ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ» και στην ιστοσελίδα «stokokkino.gr».

Η στάση  εργασίας  πραγματοποιήθηκε έπειτα από τις παράνομες, καταχρηστικές και κατάφωρα αντεργατικές απολύσεις συναδέλφων, που ανήγγειλε η εργοδοσία, με στόχο την μη πραγματοποίηση των απολύσεων αυτών και την ομαλοποίηση των εργασιακών σχέσεων στο σταθμό»