Ένα βήμα από καινούργιες προσλήψεις για 162 άτομα

Εκτός ΑΣΕΠ με τροπολογία που ψηφίστηκε μέσα στο καλοκαίρι ξεκινά την "επιχείρηση" προσλήψεων 162 δασολόγων και διαφόρων επιστημόνων η ΕΚΧΑ, η οποία βρίσκεται ένα βήμα πριν την μετατροπή της σε νομικό πρόσωπο δημοσίου δικαίου.

Με τροπολογία που ψηφίστηκε μέσα στο καλοκαίρι και υλοποιείται σήμερα, η ΕΚΧΑ αποκτά την δυνατότητα να προσλαμβάνει εκτός ΑΣΕΠ προσωπικό με συμβάσεις έργου (αγρονόμους, τοπογράφους-μηχανικούς, δασολόγους, μηχανικούς ανάπτυξης λογισμικού, οικονομολόγους κ.α), προκειμένου να καλύψει τις αυξημένες ανάγκες σε προσωπικό λόγω της κύρωσης των δασικών χαρτών αλλά και της νέας γενιάς κτηματογράφησης (ΚΤΗΜΑ 16).

Στο πλαίσιο αυτό, σύμφωνα με το "newmoney.gr" μέσα στο Δεκέμβριο υπογράφτηκε η Κοινή Υπουργική Απόφαση Χουλιαράκη-Γεροβασίλη, με την οποία καθορίζονται τα προσόντα 62 ατόμων που θα προσληφθούν από την ΕΚΧΑ με τριετείς συμβάσεις και θα αναλάβουν το δύσκολο έργο της κτηματογράφησης της χώρας. Από τον περασμένο Σεπτέμβριο έχει δημοσιευτεί στο ΦΕΚ μία αντίστοιχη απόφαση για την πρόσληψη 70 γεωτεχνικών με ειδικότητα δασολόγου και 30 δασοπόνων με 8μηνων συμβάσεων για την στελέχωση των Διευθύνσεων Δασών των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων.

Οι 100 νέες προσλήψεις, που προβλέπεται ότι θα επιβλέψει (άγνωστο πως) το ΑΣΕΠ, θα υποστηρίξουν «το έργο της εκτέλεσης εργασιών κατάρτισης, ανάρτησης, συμπλήρωσης και διόρθωσης των δασικών χαρτών μέχρι το στάδιο της κύρωσής τους». Μέχρι σήμερα, από τους δασικούς χάρτες έχει κυρωθεί μερικώς το 31,3% της ελληνικής επικράτειας για την οποία αναρτήθηκαν οι δασικές χάρτες εντός του 2017. Έχει ξεκινήσει η β΄φάση της ανάρτησης των δασικών χαρτών που αφορά το 17% της χώρας και τρέχει από τα τέλη Οκτωβρίου, η οποία προβλέπει δύο φάσεις: μερική κύρωση για το 9% της έκτασης ως τον Ιούλιο του 2018 (α΄φάση) και ολική Ιανουάριο ή Μάρτιο του 2019. Για την β΄ φάση που αφορά το 8% της έκτασης προβλέπει ανάρτηση από τον Γενάρη έως τον Ιούνιο του 2018.

Για το κτηματολόγιο, η ΕΚΧΑ μπαίνει στην κρισιμότερη φάση του. Μέσα στις γιορτές υπογράφτηκαν οι 27 από τις 32 συμβάσεις κτηματογράφησης. Σε εκκρεμότητα παραμένουν πέντε συμβάσεις, μέχρι να αποφανθεί το ΣτΕ για την τύχη τους, λόγω προσφυγών. Η νέα γενιά κτηματογράφησης είναι προ το πυλών. Μέχρι σήμερα η ΕΚΧΑ, υποστήριζε ότι ένας από τους κυριότερους λόγους των καθυστερήσεων στην ανάθεση των μελετών ήταν η έλλειψη επιβλεπόντων μηχανικών.


 

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Επιστολική ψήφος - Κεραμέως: Πώς θα την στείλετε με τρία απλά βήματα

«Δείτε πώς θα στείλετε την ψήφο σας με τρία απλά βήματα» αναφέρει η υπουργός Εσωτερικών …