«Χτύπησαν» κάρτα οι Απολυμένοι των Λιπασμάτων(VIDEO&ΦΩΤΟ)(ΝΕΟ)

Νεότερη Ενημέρωση 15.00

Λίγο μετά τις 11:00 το πρωί της Δευτέρας 22 Ιανουαρίου 2018, η πρώτη «φουρνιά» των Απολυμένων της Βιομηχανίας Φωσφορικών Λιπασμάτων πέρασαν τη δυτική πύλη του εργοστασίου της Νέας Καρβάλης. Οι περίπου 155 εργαζόμενοι «χτύπησαν» για πρώτη φορά κάρτα μετά από 18 μήνες και αμέσως μετά κατευθύνθηκαν προς το «Νέο Διοικητήριο» της ΒΦΛ που στεγάζεται στο παλιό κτίριο του ΤΑΤΕΠ (Τμήμα Ασφάλειας, Τεχνολογικού Ελέγχου και Πυρασφάλειας).

Εκεί, τους μίλησε ο Διευθυντής της εταιρίας Λιπάσματα Νέας Καρβάλης ΑΕ Γιάννης Τσάρας και η προϊσταμένη Χημικός Μηχανικός Θεοδώρα Κουλουρά, παρουσία των προϊσταμένων μονάδων και των διευθυντών Συντήρησης και Παραγωγής κ.κ. Πούλια, Μπαμπασακάλη, Σιώπη, Πέτκου και Κτίστη. Χαιρετισμό προς όλους απηύθυνε και ο πρόεδρος του Σωματείου των Εργαζομένων στα Λιπάσματα Νίκος Βογιατζίδης.

Άπαντες έκαναν λόγο για μια «νέα μέρα» για το εργοστάσιο που σηματοδοτεί η επιστροφή των Απολυμένων στις μονάδες.

Δείτε το βίντεο από την είσοδο των λεωφορείων εντός του εργοστασίου:

"Χτύπησαν" κάρτα οι Απολυμένοι των Λιπασμάτων [βίντεο-φωτογραφίες] - KAVALA POST

Λίγο μετά τις 11:00 το πρωί της Δευτέρας 22 Ιανουαρίου 2018, η πρώτη "φουρνιά" των Απολυμένων της Βιομηχανίας Φωσφορικών Λιπασμάτων πέρασαν τη δυτική πύλη του εργοστασίου της Νέας Καρβάλης. Οι περίπου 155 εργαζόμενοι "χτύπησαν" για πρώτη φορά κάρτα μετά από 18 μήνες και αμέσως μετά κατευθύνθηκαν προς το "Νέο Διοικητήριο" της ΒΦΛ που στεγάζεται στο παλιό κτίριο του ΤΑΤΕΠ (Τμήμα Ασφάλειας, Τεχνολογικού Ελέγχου και Πυρασφάλειας).

Κατόπιν, ορίστηκαν ομάδες εργαζομένων και πρόγραμμα σταδιακής ένταξής τους στην παραγωγική διαδικασία. Αυτό αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι τις 31 Ιανουαρίου 2018, με πρώτη μέρα εργασίας για εργαζόμενους στο Τμήμα Συντήρηση-Νέα Έργα την Τρίτη 23 Ιανουαρίου 2018 οι οποίοι και θα δουλέψουν βάρδια 08:00-16:00.

Αρχική Ενημέρωση 09.54

Στις 11 σήμερα το πρωί αναμένεται, μετά από 18 μήνες, η είσοδος στις εγκαταστάσεις της ΒΦΛ των εργαζόμενων στην ELFE ΑΒΕΕ που απολύθηκαν πριν από 18 μήνες και έδωσαν το δικό τους αγώνα προκειμένου να δικαιωθούν και να επιστρέψουν στους χώρους εργασίας τους. Η ώρα εισόδου στο εργοστάσιο γνωστοποιήθηκε στη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης του σωματείου τους, η οποία διεξήχθη το απόγευμα της Κυριακής στο Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Καβάλας.

Όπως έγινε γνωστό, αρχικά θα γίνει μια συνάντηση -στο Διοικητήριο- μεταξύ της διοίκησης του εργοστασίου και των περίπου 156 εργαζόμενων που επικύρωσαν και υπέγραψαν τη συμφωνία του περασμένου Δεκεμβρίου, ενώ ακολούθως οι τελευταίοι θα μεταβούν στους χώρους εργασίας τους.

Αξίζει να αναφερθεί ότι, ενώ αρχικά είχε γίνει γνωστό ότι μαζί τους θα βρισκόταν και ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Εργασίας Ανδρέας Νεφελούδης, τελικά κάτι τέτοιο δεν κατέστη δυνατό.

ΠΗΓΗ


 

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Χρηματιστήριο: Εβδομαδιαία άνοδος 4,48% και ετήσια κέρδη 12,52%

Η συνολική κεφαλαιοποίηση της αγοράς στην τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδος υπερέβη τα επίπεδα των 100 …