Φοβάται επεισόδια η Αστυνομία στο συλλαλητήριο της Κυριακής

Κινήσεις «αντιπερισπασμού», κλιμάκωση επιθετικών δράσεων αντιεξουσιαστικών ομάδων, «συγκρούσεις»-επαφές ατόμων που συμμετέχουν σε συγκεντρώσεις και αντισυγκεντρώσεις, η εκδήλωση της Χρυσής Αυγής για τα Ίμια και το δυναμιτισμένο κλίμα των καταλήψεων μετά τον εμπρησμό της Libertatia στη Θεσσαλονίκη, είναι τα βασικά σημεία προβληματισμού και ανησυχίας των υψηλόβαθμων αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας, τα οποία εκφράστηκαν κατά τη διάρκεια συσκέψεων στο Αρχηγείο του Σώματος, για το συλλαλητήριο της Κυριακής.

Το σύνολο σχεδόν των αστυνομικών δυνάμεων που υπηρετούν στο λεκανοπέδιο Αττικής θα συμμετέχουν στα μέτρα τάξης και ασφάλειας με κυρίαρχο στόχο την αποτροπή «συναντήσεων» ανάμεσα σε πολίτες που θα συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο και σε άλλους που αντισυγκεντρώνονται ενάντιά του, προκειμένου όλοι να διαδηλώσουν απερίσπαστα και χωρίς κανέναν κίνδυνο.

Κατά τη διάρκεια της τελευταίας σύσκεψης στο μέγαρο της Κατεχάκη, αναφέρθηκαν κάποιες πληροφορίες που αφορούσαν την σημερινή ημέρα και το Σάββατο σχετικά με κινήσεις «αντιπερισπασμού» και αναβάθμιση των δράσεων-επιθέσεων στην περιοχή των Εξαρχείων, με στόχο την μεγαλύτερη συγκέντρωση αστυνομικών δυνάμεων εκεί, για την πιθανή εκδήλωση επιθέσεων σε άλλα σημεία αλλά και την καταπόνηση των αστυνομικών που θα συμμετάσχουν στα μέτρα ασφάλειας του συλλαλητηρίου. «Υπάρχουν κάποιοι που θέλουν να στρέψουν τα φώτα της δημοσιότητας εκτός συλλαλητηρίου και δεν αποκλείεται να επιχειρήσουν κάποια δυναμική ενέργεια για να το επιτύχουν» αναφέρει χαρακτηριστικά υψηλόβαθμος αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ..

Αυστηρά θα είναι και τα μέτρα, που προβλέπει ο αστυνομικός σχεδιασμός για το Σάββατο, που έχουν προγραμματιστεί εκδηλώσεις της Χρυσής Αυγής για τα Ίμια, με πορεία από τα γραφεία της στη Λ. Μεσογείων προς το μνημείο της οδού Ρηγίλλης. Ωστόσο μία ώρα νωρίτερα έχει προγραμματιστεί αντισυγκέντρωση στην οδό Ρηγίλης, με αντίστροφη πορεία των συγκεντρωμένων προς τα γραφεία της Χρυσής Αυγής στη Μεσογείων, με τους αξιωματικούς της αστυνομίας, να σχεδιάζουν την αποτροπή συνάντησης των συμμετεχόντων σε αυτές.

Στο μεταξύ, αρμόδιοι αστυνομικοί, διαπιστώνουν με βάση το άρθρο του "aftodioikisi.gr" πως οι όποιες «διαφωνίες» ανάμεσα σε αντιεξουσιαστικές ομάδες έχουν παραμεριστεί προσωρινά στο όνομα του «κοινού εχθρού», που αφορά τις εθνικιστικές τάσεις αναφορικά με το Μακεδονικό, έχουν ομογενοποιηθεί και πολώνουν τον συγκεκριμένο χώρο. Υπάρχουν αναφορές για μετακίνηση δυναμικών στελεχών του αντιεξουσιαστικού χώρου από την Θεσσαλονίκη στην Αθήνα, με κίνητρο την «αντεκδίκηση» στον εμπρησμό της κατάληψης Libertatia, κατά τη διάρκεια του συλλαλητηρίου στην συμπρωτεύουσα, ενώ το τελευταίο χρονικό διάστημα παρατηρείται ισχυρή περιφρούρηση αντιεξουσιαστικών ομάδων σε καταλήψεις κτιρίων, με την αύξηση «τσιλιαδόρων» σε αυτά.

Μέχρι στιγμής, διαδικτυακά εμφανίζεται η μετακίνηση πολιτών με τουλάχιστον 110 λεωφορεία από τη Θεσσαλονίκη, αριθμός που ενδέχεται να πολλαπλασιαστεί σημαντικά, και τα στελέχη της Τροχαίας και των αστυνομικών υπηρεσιών Τάξης, να σχεδιάζουν μέτρα για την καθοδήγηση τους, το σημείο στάθμευσης και φύλαξής τους.


Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Ειδική αργία διατραπεζικών συναλλαγών στο ελληνικό χρηματοπιστωτικό σύστημα την 1η Μαΐου

Τα καταστήματα των τραπεζών θα παραμείνουν ανοιχτά, καθόσον η 1η Μαΐου θα είναι εργάσιμη. Ωστόσο, …