Από τον ΟΑΕΔ ετοιμάζονται εκατοντάδες θέσεις εργασίας

Τρία νέα προγράμματα για τη μείωση της ανεργίας παρουσιάζει μέσα από τη «Νέα Σελίδα» η Ράνια Αντωνοπούλου και προβλέπει ότι η ανεργία θα πέσει κάτω από 18% έως το τέλος του 2018. Η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας λέει επίσης ότι μια σταδιακή αύξηση του μισθού όχι μόνο δεν θα ανασχέσει τη μείωση της ανεργίας, αλλά θα είναι, μάλιστα, ευεργετική για την ανάπτυξη, ενώ παράλληλα προειδοποιεί ότι για να εφαρμοστεί το αναπτυξιακό σχέδιο της κυβέρνησης είναι απαραίτητη η διευθέτηση του χρέους.

Αναλυτικότερα, ολόκληρη η συνέντευξη:

Ποια είναι τα «εργαλεία» με τα οποία στοχεύετε σε άμεσα αποτελέσματα για τη μείωση της ανεργίας;

Την τελευταία τριετία υλοποιούμε μια σειρά στοχευμένων δράσεων που είτε υποστηρίζουν τον ιδιωτικό τομέα να δημιουργήσει θέσεις εργασίας είτε προσφέρουν μια προσωρινή θέση κοινωφελούς εργασίας στους ανέργους που αποδεδειγμένα δεν προσλαμβάνει ο ιδιωτικός τομέας. Αναφέρομαι στον σκληρό πυρήνα της ανεργίας, στους μακροχρόνια ανέργους, στους ανέργους μεγάλης ηλικίας, χαμηλού εκπαιδευτικού επιπέδου ή σε ανέργους χωρίς καμία εργασιακή εμπειρία. Μέχρι σήμερα μέσω αυτών των δράσεων επέστρεψαν στην εργασία 120.000 άνεργοι συμπολίτες μας.

Σήμερα που μιλάμε ο ΟΑΕΔ υλοποιεί πρόγραμμα που δίνει οικονομικά κίνητρα σε αυτοαπασχολούμενους νέους ηλικίας έως 35 ετών να προσλάβουν 20.000 ανέργους. Στην ίδια κατεύθυνση κινείται και το πρόγραμμα προώθησης στη μισθωτή εργασία 10.000 άνεργων αποφοίτων ΑΕΙ και ΤΕΙ που θα υλοποιηθεί το επόμενο διάστημα, όπως και μια σειρά από άλλες δράσεις που αφορούν κυρίως σε νέους. Επίσης, ενεργοποιείται άμεσα πρόγραμμα μετατροπής μερικής σε πλήρη απασχόληση για 3.000 άτομα. Απευθύνεται σε ιδιωτικές επιχειρήσεις που απασχολούν εργαζόμενους με καθεστώς μερικής απασχόλησης. Σε ό,τι αφορά στον σκληρό πυρήνα της ανεργίας, τα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας θα συνεχιστούν και θα επεκταθούν πλέον και στις περιφέρειες.


 

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Νέα δημοσκόπηση της MARC για τον ΑΝΤ1

Νέα δημοσκόπηση της MARC για λογαριασμό του ΑΝΤ1 Συγκεκριμένα στην εκτίμηση αποτελέσματος, ΝΔ 33,8%, ο …