Ατομικές συμβάσεις ζητά η εταιρεία "LIDL"

Τη συστηματική προσπάθεια της εργοδοσίας για υπογραφή μεμονωμένων ατομικών νέων συμβάσεων εργασίας με εμφανείς δυσμενέστερους όρους εργασίας, καταγγέλλει η Διοίκηση του Σωματείου εργαζομένων στα LIDL Ν. Αχαΐας «Η ΕΝΩΣΗ» αναφέροντας χαρακτηριστικά:

"Κάνουμε σαφές στα στελέχη της εταιρείας LIDL ότι τα πριμ παραγωγικότητας που επιδιώκουν να κερδίσουν δεν θα τα αποκτηθούν εις βάρος των εργαζομένων.

Επί χρόνια παλεύουμε καθημερινά μέσα από την εργασία μας και τον προσωπικό μας μόχθο για ό,τι καλύτερο για μία εταιρεία, που αντί να επιβραβεύει την παραγωγικότητα των εργαζομένων και την αποτελεσματικότητα κινείται με μεθοδευμένες κινήσεις εις βάρος μας.

Είμαστε δίπλα σε όλους τους συναδέλφους εργαζόμενους της επιχείρησης LIDL, όπως τόσα χρόνια μέσα από τον καθημερινό μας αγώνα.

Προσπαθήσαμε από το 2012 να κάνουμε επιχειρησιακή σύμβαση πήγαμε την εταιρεία στον ΟΜΕΔ Οργανισμός Μεσολάβησης & Διαιτησίας αλλά τα συμφέροντα κάποιων εργοδοτικών συνάδελφων διοίκησης σωματείου του ΠΑΜΕ δεν επέτρεψαν να υπάρχει επιχειρησιακή σύμβαση στην περιφέρεια μας τόσα χρόνια από το 2008 και να είμαστε η μόνη περιφέρεια ξεκρέμαστη και η εργοδότρια εταιρεία να καθορίζει τα εργατικά μας δικαιώματα.

  • Κανένας συνάδελφος δεν πρέπει να υποκύψει στον εργοδοτικό εκβιασμό για βλαπτική μεταβολή των όρων εργασίας του.
  • Μαζί ενωμένοι όλοι οι εργαζόμενοι αγωνιζόμαστε για να διατηρήσουμε όλα όσα δικαιούμαστε.
  • Κανένας συνάδελφος δεν είναι απροστάτευτος εργαζόμενος.

Κανένας συνάδελφος δεν θα γίνει δεκτικός στους βλαπτικούς, άνισους και άδικους όρους της εργοδοσίας. Συνάδελφοι μην υπογράψετε καμία ατομική σύμβαση η οτιδήποτε άλλο σας παρουσιάσουν χωρίς την διαβούλευση και ενημέρωση από τα σωματεία σας. "

ΠΗΓΗ


 

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Συνάντηση Μητσοτάκη με Ερντογάν στην Άγκυρα: Η ατζέντα, τα «αγκάθια» και οι στόχοι της Αθήνας

Το μήνυμα που έστειλε ο Έλληνας πρωθυπουργός στον Τούρκο πρόεδρο ενόψει της μεταξύ τους συνάντησης …