Σεμινάρια "Εγώ, Εσύ... Εμείς...μπορούμε τελικά να Δυναμώσουμε Μαζί"

«Ένα χρήσιμο, δομημένο και δοκιμασμένο υλικό για να δουλέψουμε στη τάξη με τους μαθητές μας.. Ένα σημαντικό εργαλείο για την καλύτερη ψυχική υγεία των παιδιών και όχι μόνο...
Από τα πιο ενδιαφέροντα σεμινάρια που έχω παρακολουθήσει τα τελευταία χρόνια, όλη η διαδικασία, τα ερεθίσματα για προβληματισμό, οι δραστηριότητες και το υλικό ήταν πολύ ουσιαστικά και σημαντικά...
Ενισχυθήκαμε και παρακινηθήκαμε να τολμήσουμε να κάνουμε πράγματα στη τάξη μας.. Πιο σίγουροι για αυτά που θέλουμε να κάνουμε με τους μαθητές μας...
Υπέροχο, εξαιρετικό, χαλαρωτικό και χρήσιμο, κάθε φορά, κάθε συνάντηση ήταν ξεχωριστή...
Κατάφερα να αναδείξω και να εξωτερικεύσω τα συναισθήματα μου...
Έντονο το θετικό κλίμα συνεργασίας με ενδιαφέροντες ανθρώπους - συναδέλφους.. Έμαθα να λειτουργώ σαν μέλος μιας "στενά ενωμένης ομάδας"..
Μια γλυκιά και όμορφη αίσθηση.. Το βίωμα σε βοηθά να αποκτάς καλύτερα γνώση και προσωπική εμπειρία και να το συνδέεις άμεσα στη τάξη με τους
μαθητές σου...
Το συνιστώ σε όλους τους εκπαιδευτικούς...»
Το πώς "Εγώ, Εσύ... Εμείς..." μπορούμε τελικά να "Δυναμώσουμε Μαζί", βίωσαν 38 δάσκαλοι και νηπιαγωγοί τη φετινή χρονιά στα σεμινάρια που διοργάνωσε το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Αχαΐας, Καλλίπολις σε συνεργασία με το Τμήμα Αγωγής Υγείας της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας.

Ν.Ε.Ο Πατρών –Αθηνών 35, Τ.Κ 26 442, Πάτρα, τηλ/fax: 2610226948 & 2610623290

e-mail: kpachaia@pat.forthnet.gr, http:// www.kpachaia.gr

Σε συνεργασία με τον Οργανισμό Κατά των Ναρκωτικών, ΟΚΑΝΑ

Τα 2 Σεμινάρια, διάρκειας 24 ωρών, ολοκληρώθηκαν μέσα από 12 συναντήσεις που πραγματοποιήθηκαν στον χώρο του Κέντρου Πρόληψης Αχαΐας, «Καλλίπολις».
Σκοπός των σεμιναρίων ήταν η εκπαίδευση και η εξοικείωση των εκπαιδευτικών στα συγκεκριμένα εκπαιδευτικά υλικά ψυχικής υγείας μέσα από τη λειτουργία της ομάδας και η ενίσχυση τους στον ρόλο του εμψυχωτή.
Κατά τη διάρκεια των συναντήσεων οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία μέσα από βιωματικές δραστηριότητες, να εξοικειωθούν με συγκεκριμένες τεχνικές και εργαλεία για την αξιοποίηση της ομάδας στην πρόληψη των εξαρτήσεων καθώς και να συζητήσουν και να ανταλλάξουν εμπειρίες σχετικά με τα θέματα της συνεργασίας, της επικοινωνίας, των συναισθημάτων και του εαυτού, που αποτελούν σημαντικούς προστατευτικούς παράγοντες για την ψυχική υγεία των παιδιών.


Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Δώρο Πάσχα: Σήμερα η τελευταία ημέρα καταβολής - Για ποιους θα είναι αυξημένο

Για ποιους θα είναι αυξημένο το φετινό δώρο - Ποιοι δικαιούνται Δώρο Πάσχα - Πότε και τι θα …