Ομόφωνα ισόβια στον συνταξιούχο αστυνομικό για τη δολοφονία γυμναστή

Την ποινή των ισοβίων επέβαλε ομόφωνα στον 60χρονο συνταξιούχο αστυνομικό και πολιτευτή της Χρυσής Αυγής, το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο για την δολοφονία τον Οκτώβριο του 2016, του ιδιοκτήτη γυμναστηρίου Μάκη Μαρκόπουλου στην Πανόρμου, καθώς τον έκρινε ένοχο, χωρίς κανένα ελαφρυντικό.

Δεν έκαναν ουσιαστικά αποδεκτή την απολογία του ότι σήκωσε το υπηρεσιακό του όπλο και πυροβόλησε τον 68χρονο γείτονα του γιατί ένιωσε πως απειλείται η ζωή του.

Οι δικαστές καταδίκασαν τον 60χρονο σε επιπλέον φυλάκιση 15 μηνών για παράνομη οπλοχρησία.

Ο εισαγγελέας της έδρας στην αγόρευση του είχε ζητήσει την μετατροπή της κατηγορίας της ανθρωποκτονίας από πρόθεση σε θανατηφόρα σωματική βλάβη, πρόταση η οποία δεν υιοθετήθηκε από το δικαστήριο.

Η απολογία του

«Λυπάμαι για αυτό που έγινε. Δεν επεδίωξα να τον σκοτώσω, δεν είναι του χαρακτήρα μου να κάνω κακό στους ανθρώπους. Όλα έγιναν υπό συνθήκες φόβου. Το θύμα ήταν εκείνο που μου επιτέθηκε. Είχε σκίσει το χέρι μου. Ο θανάσιμος τραυματισμός του έγινε συνέπεια του χτυπήματος που έγινε στο χέρι μου από τον σιδεροσωλήνα. Εγώ έριξα μία βολή στον αέρα και αυτό που μου έκανε εντύπωση είναι ότι δεν σταματούσε να με χτυπάει με ορμή. Δε θα θυσίαζα μια ζωή για να φύγω μου. Μου είπε: «π… θα σε σκοτώσω», δεν τον είχα δει νωρίτερα. Αν τον είχα δει νωρίτερα θα πήγαινα στη ΓΑΔΑ» .

Το χρονικό

Τον Οκτώβριο 2016 η γειτονιά των δύο ανδρών συνταράχθηκε από την είδηση ότι ο 68χρονος γυμναστής έπεσε νεκρός από το χέρι του συνταξιούχου αστυνομικού γείτονα του.

Οι δύο άνδρες οι οποίοι έμεναν στην ίδια πολυκατοικία, στο ισόγειο της οποίας στεγαζόταν το γυμναστήριο του θύματος, φέρονται να καβγάδιζαν τακτικά. Οι κάμερες που είχε βάλει το θύμα στην είσοδο του σπιτιού του ήταν, σύμφωνα με μαρτυρίες, ένας από τους λόγους που είχαν ήρθαν σε αντιπαράθεση.

Όταν την μοιραία ημέρα, σύμφωνα με την κατηγορία, το θύμα είδε τον 60χρονο με το υπηρεσιακό του περίστροφο τράπηκε σε φυγή. Ακολούθησε μικρής διάρκειας καταδίωξη κι ύστερα ο κατηγορούμενος φέρεται να πυροβόλησε τρεις φορές στο στήθος τον γυμναστή ο οποίος είχε «εγκλωβιστεί» ανάμεσα σε δύο παρκαρισμένα αυτοκίνητα.


Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Κασσελάκης: Θέλουμε να κυβερνήσουμε καλύτερα για το καλό όλου του κόσμου

Αναφερόμενος στη Νέα Δημοκρατία παρατήρησε πως κυβερνά πέντε χρόνια τώρα και δεν μπορεί ακόμα να …