?????????????????????????????????????????????????????????

Αυστηροί έλεγχοι σε καταστήματα εστίασης

Στο μικροσκόπιο των ελέγκτων έχουν μπεί τα καταστήματα Εστίασης και Αναψυχής σε ότι αφορά την εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου. Οι έλεγχοι, σύμφωνα με τον Σύλλογο Καταστημάτων Εστίασης και Αναψυχής, είναι εντατικοί. Με ανακοίνωση του ενημερώνει τους επιχειρηματίες προκειμένου να εφαρμόζουν πιστά τον νόμο για την αποφυγή βεβαίωσης τσουχτερών προστίμων.

ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΣΚΕΑΝΑ:

Σας παρακαλούμε για την πιστή εφαρμογή της Αντικαπνιστικής Νομοθεσίας και σας ενημερώνουμε πως συνεχίζονται οι έλεγχοι από την αρμόδια υπηρεσία.

Επίσης, οι επιχειρήσεις – καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος πρέπει να τηρούν το «Βιβλίο αναφοράς για την εφαρμογή του άρθ. 17 του Ν. 3868/2010».

  • Το βιβλίο αυτό θα πρέπει να είναι θεωρημένο. Η θεώρησή του γίνεται από την αδειοδοτούσα αρχή.
  • Τα δικαιολογητικά που πρέπει να έχει ο υπεύθυνος της επιχείρησης κατά την προσέλευσή του  στην αδειοδοτούσα αρχή -προκειμένου να θεωρήσει  για λογαριασμό της επιχείρησης το βιβλίο-, είναι : φωτοαντίγραφο της άδειας του καταστήματος και μία μηδενική απόδειξη από την ταμειακή μηχανή με το ΑΦΜ της επιχείρησης.
  • Η μη τήρηση του βιβλίου αποτελεί παράβαση και επιφέρει κυρώσεις.
  • Σε περίπτωση απώλειας του βιβλίου, θα πρέπει να δηλωθεί στην αδειοδοτούσα αρχή.
  • Σε περίπτωση ελέγχου από τα ειδικά κλιμάκια το βιβλίο πρέπει να επιδεικνύεται.

 

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Βρετανία: Όχι σε χρήματα από το Ισραήλ λένε φοιτητές

Συνεχίζονται για δεύτερη εβδομάδα οι έντονες κινητοποιήσεις των φιλοπαλαιστινιακών φοιτητών σε όλη την χώρα που …