Απίστευτοι τραμπουκισμοί από το ΠΑΜΕ και τα στελέχη του

Τους τελευταίους μήνες τα στελέχη του ΠΑΜΕ στη Vodafone χρησιμοποιούν ωμή βία απέναντι στην πλειοψηφία του σωματείου και στους συναδέλφους που εκφράζουν διαφορετική άποψη στην κομματική γραμμή τους.

Ωστόσο, ξεπέρασαν κάθε όριο στην εκλογοαπολογιστική συνέλευση του επιχειρησιακού σωματείου στις κεντρικές εγκαταστάσεις στη Vodafone εχθές 28/3.
Από την έναρξη της Γενικής Συνέλευσης είχαν συγκεντρώσει 20-30 άτομα εκ των οποίων κάποιοι ήταν γνωστοί συνάδελφοι και κάποιους τους βλέπαμε για πρώτη φορά. Πιθανόν να ήταν εργαζόμενοι σε κάποιο κτήριο, πιθανόν να ήταν απλώς στελέχη του ΠΑΜΕ άσχετα με τον χώρο εργασίας. Κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει καθώς δεν ανέφεραν ονοματεπώνυμα, ούτε χώρους εργασίας.

Από την πρώτη στιγμή διέκοψαν τη διαδικασία της συνέλευσης απαιτώντας με κάθε τρόπο την αποδοχή δεκάδων εγγραφών μελών που προσκομίζουν στο επιχειρησιακό σωματείο. Είναι αίτημα τους εδώ και σχεδόν ένα χρόνο το οποίο δεν έχει γίνει δεκτό, καθώς μεταξύ αυτών των αιτήσεων εγγραφής:

- Δεν δέχονται να γίνει ο παραμικρός έλεγχος για το αν οι εγγραφές που προσκομίζουν αφορούν όλες τωρινούς εργαζόμενους ή συναδέλφους που κάποτε είχαν εργαστεί στην εταιρεία (δεδομένου πως σε πολλά τμήματα της εταιρείας υπάρχει ενοικιαζόμενο προσωπικό που δουλεύει από 1 έως 6 μήνες και απολύεται ή παραιτείται μην αντέχοντας την εντατικοποίηση).

- Πολλές εγγραφές αφορούν μέλη του ΠΑΜΕ ήδη διπλοεγγραμμένα σε άλλα σωματεία που ελέγχει πλήρως (π.χ. επιχειρησιακό σωματείο-σφραγίδα "εργαζομένων 360" μέσα στη Vodafone, κλαδικό ΣΕΤΗΠ κ.ο.κ.) και τα οποία απαιτεί να τριπλογράψει και στο επιχειρησιακό σωματείο της Vodafone.

- Την τελευταία εβδομάδα έσυραν στα δικαστήρια με προσφυγή 13 μελών τους την πλειοψηφία του διοικητικού συμβουλίου του Σωματείου ζητώντας προσωρινή διαταγή αποδοχής των αιτήσεων εγγραφής. Η προσφυγή τους απορρίφθηκε από το δικαστήριο ως ήταν αναμενόμενο και αναμένεται και η τελική εκδίκαση τις επόμενες ημέρες.

Όταν φάνηκε καθαρά πως η πλειοψηφία των συναδέλφων της συνέλευσης απορρίπτει το αίτημα-μεθόδευση και υποστηρίζει την πλειοψηφία του Διοικητικού Συμβουλίου για την συνέχεια της διαδικασίας τότε άρχισε ένα όργιο κλιμάκωσης τραμπουκισμών:

1. Τα μέλη του ΠΑΜΕ δεν υπέγραφαν την κατάσταση παρόντων της Γενικής Συνέλευσης ενώ προσπάθησαν επανειλημμένα να σκίσουν την λίστα παρουσιών.

2. Πρώτα με φωνές, βρισιές και απειλές διέκοψαν την διαδικασία.

3. Όταν ο κόσμος της συνέλευσης τους απομόνωσε στο περιθώριο και ξεκίνησε -παρουσία του δικαστικού αντιπροσώπου- την ψηφοφορία για προεδρείο και εφορευτική επιτροπή όρμησαν με συντεταγμένη ομάδα 10-12 ατόμων-μπράβων και με το σιγοντάρισμα και τα σπρωξίματα των υπόλοιπων μελών τους και χτύπησαν συναδέλφους με απίστευτη αγριότητα.

4. Προχώρησαν σε σκαιώδεις χαρακτηρισμούς προς τους συναδέλφους που υπερασπίστηκαν τη διαδικασία για «ασφαλίτες», «απεργοσπάστες», «θα σε βρούμε έξω από εδώ και θα σε θάψουμε», «εμείς υποστηρίζουμε τη βία και θα σας δείρουμε» κ.ά.

5. Δημιουργώντας σκηνικό έντασης και διάλυσης της διαδικασίας σπάγανε και πετούσαν επιδεικτικά καρέκλες, τραπεζάκια και ότι άλλο έφθαναν.

6. Προσπάθησαν επανειλημμένα να σπάσουν την κάλπη από τα χέρια εκπροσώπων του διοικητικού συμβουλίου. Συνάδελφοι που προσπάθησαν να βάλουν τα σώματα τους μπροστά από την κάλπη προστατεύοντας τις γυναίκες μέλη του διοικητικού συμβουλίου από την επίθεση, στοχοποιήθηκαν από την ομάδα μπράβων του ΠΑΜΕ και χτυπήθηκαν άγρια με κεφαλοκλειδώματα, με χτυπήματα στα νεφρά, στα γεννητικά όργανα, στην σπονδυλική στήλη, στο πρόσωπο, στην καρωτίδα.

7. Υπήρξε στιγμή που 5 άτομα προσπαθώντας να ματαιώσουν την διαδικασία χτυπούσαν δύο γυναίκες μέλη του ΔΣ που κρατούσαν την κάλπη!

8. Σε κρίσιμη στιγμή που δέρνανε συναδέλφους μπήκαν στο κτήριο δύο άντρες, σύζυγοι των συναδελφισών που δέρνονταν από τα μέλη του ΠΑΜΕ με 3 φίλους τους (5 άτομα συνολικά) παραβιάζοντας την εξωτερική περίφραξη των εγκαταστάσεων της Vodafone για να σώσουν τις γυναίκες τους(!). Η επέμβαση αυτή στάθηκε σωτήρια για τους συναδέλφους που είχαν στοχοποιηθεί καθώς ενεργοποιήθηκε λόγω της παράτυπης εισόδου στο χώρο το σύστημα συναγερμού της εταιρείας και κατέφθασαν εντός 5 λεπτών, 2 διμοιρίες της αστυνομίας, τις οποίες μόλις αντιλήφθηκαν οι "τσιλιαδόροι" του ΠΑΜΕ αμέσως σταμάτησαν την τραμπούκικη επίθεση τους.

Μετά από τα παραπάνω και την παύση της γενικής σύρραξης και με την παρουσία της αστυνομίας ο δικαστικός αντιπρόσωπος σε μία διαλυμένη αίθουσα με χτυπημένους συναδέλφους ολοκλήρωσε την καταμέτρηση των ψήφων εκλογής της εφορευτικής καταγράφοντας στα πρακτικά την διακοπή της λοιπής διαδικασίας. Δέχθηκε να συμπεριλάβει στα πρακτικά μία ένσταση-αναφορά του ΠΑΜΕ και αποχώρησε από το χώρο.

Στις 29/3 η παράταξη του ΠΑΜΕ στη Vodafone ζητώντας και τα ρέστα εξέδωσε τούτη την απαράδεκτη ανακοίνωση.

Ανακοίνωση-καταγγελία εκδόθηκε και από το «Ενιαίο Σωματείο Εργαζομένων στις εταιρείες Vodafone-Wind-Victus» για τα τεκταινόμενα (βλ. εδώ).

Λογικά αναμένεται να εκδοθεί ανακοίνωση και από το Επιχειρησιακό Σωματείο της Vodafone.

Είναι προφανές πως δεν υπάρχει κανένα πεδίο συνεννόησης με τέτοιες πρακτικές, τις οποίες και φαίνονται διατεθειμένοι να συνεχίσουν καλυπτόμενοι πίσω από τον κομματικό τους μηχανισμό και τορπιλίζοντας κάθε δυνατότητα συνολικής εργατικής αντίστασης μπροστά στην κομματική τους επικράτηση.

Σημείωση: Ο Δημήτρης Χατζηστέλιος είναι εργαζόμενος στη Vodafone

ΠΗΓΗ


 

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Κασσελάκης: «Με τα ιδιωτικά πανεπιστήμια στο μέλλον θα κλείσουν τα πανεπιστήμια στα νησιά»

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ταξίδεψε στην Κέρκυρα για το Πάσχα και είχε συναντήσεις με τον περιφερειάρχη …