Έτοιμοι για αναγκαστική μετανάστευση οι νέοι άνεργοι

Μόνο το 12% των νέων και άνεργων της Ευρώπης είναι πρόθυμο να μετακομίσει σε άλλη ευρωπαϊκή χώρα για να βρει εργασία, ενώ ένα ποσοστό 19% δηλώνει πως θα σκεφτόταν να μετακομίσει σε χώρα εκτός ΕΕ, σύμφωνα με νέα στοιχεία της Eurostat, όπως μεταδίδουν οι FT.

Συνολικά, οι νέοι της Ευρώπης εμφανίζονται μοιρασμένοι ως προς το αν θα μετακόμιζαν για να βρουν εργασία, καθώς το 50% δηλώνει πως θα το έκανε και το 50% δηλώνει πως δεν θα το έκανε.

Πιο απρόθυμοι για μετεγκατάσταση εμφανίζονται οι άνεργοι νέοι της Μάλτας, της Ολλανδίας και της Κύπρου, ενώ στον αντίποδα τη μεγαλύτερη κινητικότητα στην ΕΕ εμφανίζουν οι Πορτογάλοι, οι Ισπανοί και οι Σουηδοί. Την πέμπτη θέση καταλαμβάνουν οι Ελληνες, σύφμωνα με τον πίνακα των Financial Times.

Τα άτομα με ανώτατη μόρφωση εμφανίζουν την μεγαλύτερη τάση για μετεγκατάσταση, καθώς το 23% δηλώνει πως θα μετακόμιζε σε άλλη πόλη στη χώρα του, ενώ το 16% δηλώνει πως θα μετακόμιζε σε κάποια άλλη χώρα εντός της ΕΕ. Τα άτομα χαμηλού μορφωτικού επιπέδου εμφανίζονται κάπως πιο απρόθυμα, με το 20% να λέει πως θα μετακόμιζε εντός της χώρας του και το 10% ότι θα έψαχνε δουλειά πέραν των εθνικών συνόρων.


Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Γεωργιάδης: Θα ήθελα να δω στην γιορτή της ΝΔ Καραμανλή και Σαμαρά

Ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης σημείωσε, ωστόσο, ότι η απουσία των Καραμανλή και Σαμαρά «δεν …