Ανοίγει το Τaxis για φορολογικές δηλώσεις

Στο δεύτερο δεκαπενθήμερο του Απριλίου θα τεθεί σε λειτουργία από τη Διεύθυνση Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων η ηλεκτρονική εφαρμογή για την υποβολή των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος φυσικών προσώπων.

Όπως ανακοίνωσε η υφυπουργός Οικονομικών, Κατερίνα Παπανάτσιου, μιλώντας στο ραδιόφωνο της ΕΡΤ, σύμφωνα με την ενημέρωση που έχει από το διοικητή της ΑΑΔΕ, μέσα στις επόμενες ημέρες θα ανοίξει η εφαρμογή για την υποβολή των φετινών φορολογικών.

Ανέφερε επίσης ότι μέχρι το τέλος Απριλίου θα ανακοινωθεί ο μεγαλύτερος όγκος των αντικειμενικών τιμών των ακινήτων και ότι η αύξηση των αντικειμενικών τιμών δεν συνεπάγεται κατ' ανάγκη και αύξηση του ΕΝΦΙΑ.

Η έναρξη λειτουργίας της εφαρμογής για την ηλεκτρονική υποβολή των δηλώσεων εισοδήματος των φυσικών προσώπων καθυστερεί φέτος εξαιτίας 5 εκκρεμοτήτων που δεν κατέστη δυνατό να επιλυθούν πριν από το Πάσχα και αναμένεται να έχουν ρυθμιστεί στο σύνολό τους εντός της τρέχουσας εβδομάδας.


 

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Μητσοτάκης: Θα συνεχίσουμε να δουλεύουμε σκληρά για να περιορίσουμε την ακρίβεια

Αναφερόμενος στο θέμα της ακρίβειας ο Κυριάκος Μητοτάκης τόνισε πως ο πληθωρισμός στα τρόφιμα είναι ολίγον …