Διαμάχη για την σύνταξη της χήρας του σμηναγού Γιώργου Μπαλταδώρου(VIDEO&ΦΩΤΟ)

Αντιδράσεις και διχογνωμία προκλήθηκε σχετικά με τη σύνταξη που δικαιούται η χήρα του σμηναγού Γιώργου Μπαλταδώρου, ο οποίος σκοτώθηκε την Πέμπτη, όταν το μαχητικό του αεροσκάφος κατέπεσε ανοιχτά της Σκύρου.
Ο πιλότος είχε μισθό 1.180 ευρώ και έτσι η σύνταξη χηρείας που προκύπτει για τη σύζυγό του ανέρχεται στα 400 ευρώ.

Όπως είπε στον ΑΝΤ1 ο εργατολόγος, νομικός και πρώην γ.γ. Υπουργείου Κοινωνικής Ασφάλισης, Γιώργος Ρωμανιάς, «υπάρχει εξαίρεση σε αυτές τις περιπτώσεις, αλλά στη συγκεκριμένη περίπτωση αυτή η εξαίρεση παρέχει εντελώς ανεπαρκή προστασία διότι αν λάβουμε υπόψη μας ότι ο μισθός αυτού του ανθρώπου που αμυνόταν για την πατρίδα του ήταν 1.180 ευρώ , σημαίνει ότι η γυναίκα του θα πάρει σύνταξη περίπου 400 ευρώ».

Παρέμβαση Πετρόπουλου

Ωστόσο, λίγη ώρα αργότερα ο υφυπουργός Εργασίας, Τάσος Πετρόπουλος, έσπευσε να διευκρινίσει πως οι αναφορές του κ. Ρωμανιά δεν είναι αληθείς.

Αντίθετα, όπως τόνισε "Για τους πεσόντες στο καθήκον η σύνταξη ορίζεται στο άρθρο. 4 του Ν. 4387/2016 που προβλέπει χορήγηση πλήρους σύνταξης στην οικογένεια του πεσόντος".

Ο κ. Πετρόπουλος σχολίασε συγκεκριμένα:

"Ντροπή στους τυμβωρύχους, δήθεν ευαίσθητους πατριώτες. Για τους πεσόντες στο καθήκον η σύνταξη ορίζεται στο άρθρο. 4 του Ν. 4387/2016 που προβλέπει χορήγηση πλήρους σύνταξης στην οικογένεια του πεσόντος. Χειρότεροι από τους αντιπάλους της χώρας όσοι μιλούν για σύνταξη 400 €".


 

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

ΣΥΡΙΖΑ: πρόταση νόμου για την ακρίβεια

 Τα μέτρα χωρίζονται σε βραχείας, μέσης και μακράς διάρκειας εφαρμογής, έως ότου διασφαλιστεί το αναγκαίο …