Μη νόμιμη η συνεδρίαση συγκρότησης σε σώμα του Εργατικού Κέντρου Πάτρας(Έγγραφα)

Αναστάτωση επικρατεί εκ νέου στο εσωτερικό του Εργατικού Κέντρου της Πάτρας, μετά την ανακοίνωση που εκδόθηκε από μέλη παρατάξεων ότι διενήργησαν διαδικασίες και συγκρότησαν προσωρινή διοίκηση

Από την απερχόμενη διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Πάτρας εκδόθηκε η πιο κάτω ανακοίνωση:

«Δυστυχώς, γι' άλλη μια φορά, τόσο εμείς, όσο και η κοινή γνώμη της Πάτρας, γινόμαστε αποδέκτες παραπληροφόρησης και διάχυσης ψευδών ειδήσεων.

Με ανακοίνωση την οποία διοχέτευσαν στον τοπικό τύπο μέλη παρατάξεων της απερχόμενης διοίκησης του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Πάτρας, ενημερώνουν ότι χθες συνήλθε σε σώμα η Προσωρινή Διοίκηση και τάχα εξέλεγξε Προεδρείο στο ΕΚΠ.

Κάτι τέτοιο δεν είναι αληθές ή μάλλον αποκρύβεται επιμελώς η αλήθεια. Η αλήθεια είναι ότι χθες συναντήθηκαν (άγνωστο που) μέλη της διοίκησης, των 3 από τις 7 παρατάξεις των αρχαιρεσιών που ανεβλήθησαν και συγκεκριμένα των παρατάξεων: Τ.Α.Σ (ΠΑΜΕ), ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΝΑΤΡΟΠΗ(ΣΥΡΙΖΑ) και ΠΑΝΑΧΑΙΚΟ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ (Διασπαστικό), όπου μετά την συνάντηση Αγγελόπουλος και Σπανός επισκέφθηκαν γνωστό δικηγορικό γραφείο της Πάτρας, προκειμένου να μεθοδευθεί η ανακοίνωση του παράνομου προεδρείου.

Από τη συγκεκριμένη συνάντηση απουσίαζαν 8 μέλη της Διοίκησης του ΕΚΠ, τα οποία είχαν προηγουμένως ενημερώσει με εξώδική δήλωσή τους ότι δεν τους έχει γνωστοποιηθεί οιαδήποτε απόφαση δικαστηρίου, ενώ δεν κατέστη δυνατό - παρά την υποβολή σχετικού αιτήματος στο Πρωτοδικείο - να λάβουν επίσημο αντίγραφο αυτής, ώστε νόμιμα και σε χρόνο που θα διευκολύνει όλα τα μέλη της Προσωρινής Διοίκησης, να συγκροτηθεί σε σώμα το Προσωρινό Διοικητικό Συμβούλιο και να αποφασισθεί η ημερομηνία των εκλογών για την ανάδειξη τακτικών οργάνων στο ΕΚΠ.

Παρά την εξώδικη προειδοποίηση και δίχως η συνάντηση αυτή να διαθέτει την παρουσία 10 μελών που είναι καταστατικά προαπαιτούμενο για την απαρτία, ανακοίνωσαν αξιώματα και πρόσωπα που συγκροτούν δήθεν το νέο Προεδρείο του ΕΚΠ.

Με τον τρόπο αυτό απέδειξαν ότι το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι οι «καρέκλες» και μπροστά σε αυτή την επιδίωξη δεν διστάζουν να καταστρατηγήσουν το καταστατικό και τους νόμους, όπως έπραξαν και στο πρόσφατο παρελθόν με τις καταλήψεις που πραγματοποίησαν για να παρεμποδίσουν τις εκλογικές διαδικασίες, κόντρα στη βούληση των εργαζομένων και των σωματείων - μελών του ΕΚΠ και κόντρα στις δικαστικές αποφάσεις που απέρριπταν τις προσφυγές τους.

Καλούμε τους εργαζόμενους, τα σωματεία - μέλη του ΕΚΠ και την κοινή γνώμη, να μην λαμβάνει σοβαρά υπόψιν όσα κάποιοι Παράνομα, Αντικαταστατικά, Αντιδημοκρατικά και Τυχοδιωκτικά ανακοινώνουν και πράττουν.

Την απάντηση σε όλες αυτές τις μεθοδεύσεις θα την πάρουν από το σώμα των αντιπροσώπων του ΕΚΠ, όταν και όποτε επιτραπεί να διενεργηθούν εκλογές σύμφωνα με το νόμο και τις δικαστικές αποφάσεις.

Εμείς, επί του παρόντος δίνουμε στη δημοσιότητα την χθεσινή εξώδικη απάντησή μας και την βεβαίωση του Πρωτοδικείου Πατρών, σύμφωνα με την οποία η απόφαση διορισμού Προσωρινής Διοίκησης δεν έχει ακόμα θεωρηθεί επισήμως, ώστε να παράγει νόμιμα αποτελέσματα. Όταν αυτό συμβεί, εμείς θα συμμορφωθούμε με το όποιο διατακτικό της.

Τα υπογράφοντα μέλη:

  • Σταυρούλα Παναγοπούλου - Νικολάου
  • Χρήστος Διαμαντόπουλος
  • Δημήτριος Καραγεωργόπουλος
  • Βασίλειος Νικολακόπουλος
  • Απόστολος Παπανδρέου
  • Κωνσταντίνος Νικολακόπουλος
  • Νικόλαος Δεπούντης
  • Γεώργιος Τσιμέκας


Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

POS: Ραγδαία αύξηση των συναλλαγών με κάρτες,

Κατά μέσο όρο ο Έλληνας έκανε το 2023 107 συναλλαγές με την κάρτα του έναντι …