Απολυμένος καταδικασμένος εργαζόμενος ζητά ακύρωση της απόλυσής του

Αντισυνταγματική που παραβιάζει την αρχή της αναλογικότητας, χαρακτηρίζει την απόφαση της απόλυσής του σωφρονιστικός υπάλληλος, με την προσφυγή που κατέθεσε στο ΣτΕ, απαιτώντας την ακύρωσή της.

Ο εν λόγω υπάλληλος είχε συλληφθεί έχοντας επάνω του 0,9 γραμμάρια ηρωίνης, πηγαίνοντας στις φυλακές όπου εργαζόταν το 2014, με την αστυνομία στο σπίτι του μετά από έλεγχο να εντοπίζει και να κατάσχει υπολείμματα χασίς και ηρωίνης.

Ο σωφρονιστικός υπάλληλος που έχει καταδικαστεί πρωτόδικα σε επταετή κάθειρξη για διακίνηση ναρκωτικών εκτός σωφρονιστικού καταστήματος, έχει αθωωθεί για την κατηγορία της απόπειρας εισαγωγής ναρκωτικών στις φυλακές.

Αν και ο ίδιος δήλωσε τοξικομανής, του επεβλήθη πειθαρχική ποινή για απόφαση, εισαγωγή της ποσότητα της κοκαΐνης στο σωφρονιστικό κατάστημα και έτσι άνοιξε ο δρόμος για την απόλυσή του, την οποία τώρα ζητά να ακυρωθεί.

Το ΣτΕ θα πρέπει να ξεκαθαρίσει τι ακριβώς ισχύει αφού εκτός από το δικαστικό μέρος της εν λόγω υπόθεσης, υπάρχουν μαρτυρίες κρατουμένων σύμφωνα με τις οποίες

  •     διένειμε διάφορα ναρκωτικά σε κρατούμενους (ηρωίνη, χασίς και χάπια)
  •     πάγωνε τις κάμερες ελέγχου προκειμένου να μοιράσει τα ναρκωτικά ή ότι τα έκρυβε μέσα σε πακέτα από τσιγάρα
  •     είχε ζητήσει συνεργασία με κρατούμενο για τη διακίνηση των ναρκωτικών.

Κατηγορίες για τις οποίες οι συνάδελφοί του δήλωσαν άγνοια, υποστηρίζοντας πως αν και γνώριζαν το πρόβλημα της εξάρτησης του, δεν είχαν αντιληφθεί να εμπορεύεται ναρκωτικά στις φυλακές.


 

 

 

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Για ακόμα μία φορά, ο κ. Μητσοτάκης επέδειξε τη γνωστή «αλαζονεία του 41%»

"Η αλαζονεία, από την άλλη, δεν μπορεί να κρύψει τη συνειδητοποίηση της διαρκούς φθοράς της …