Παραβίασαν τα γραφεία του Εργατικού Κέντρου Πάτρας

Μέλη της Διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Πάτρας που ανήκουν επί το πλείστον στις δυνάμεις του ΚΚΕ και του ΣΥΡΙΖΑ, με επικεφαλής τον Κώστα Σπανό (Διασπαστικό ψηφοδέλτιο), πήραν το νόμο στα χέρια τους και παραβίασαν τα γραφεία του Εργατικού Κέντρου Πάτρας, πριν καλά καλά κοινοποιηθεί η απόφαση του δικαστηρίου σε όλα τα μέλη της Προσωρινής Διοίκησης.

Την περασμένη εβδομάδα είχαν συσκεφθεί 9 από τα 17 μέλη της Προσωρινής Διοίκησης και είχαν ανακοινώσει προεδρείο στο ΕΚΠ. Κάτι τέτοιο, σύμφωνα με τους συνδικαλιστές και έγκριτους νομικούς, δεν μπορούσε να γίνει δίχως να καθαρογραφεί η απόφαση του δικαστηρίου και δίχως να κοινοποιηθεί σε όλα τα μέλη του Προσωρινού Διοικητικού Συμβουλίου, ώστε να γνωρίζουν το διατακτικό της απόφασης και να πράξουν αναλόγως.

Μάλιστα από τη συνεδρίαση απουσίαζαν 8 μέλη του Προσωρινού Διοικητικού Συμβουλίου, τα οποία είχαν προηγουμένως ζητήσει με εξώδικο, μια ολιγοήμερη αναβολή της συνεδρίασης προκειμένου να πάρουν επίσημο αντίγραφο και να ενημερωθούν για το διατακτικό.

Τι σημαίνει αυτό; Ότι η Προσωρινή Διοίκηση εξέλεξε μη νόμιμο Προεδρείο και σύντομα μπορεί να οδηγηθεί σε νέες δικαστικές περιπέτειες, ενώ σε κίνδυνο μπαίνει και η νομιμότητα όλων των αποφάσεων που πρόκειται να ληφθούν από εδώ και πέρα, ακόμα και των ίδιων των αρχαιρεσιών, εφόσον αποδειχθεί ότι προκηρύχθηκαν από μη νόμιμο Προεδρείο.

Εμείς λέμε ότι όσοι ομνύουν την καθαρότητα των διαδικασιών και τη νομιμότητα, δεν θα πρέπει να προχωρούν σε αυθαίρετες αποφάσεις, αλλά οι ίδιοι θα πρέπει να επιδιώκουν την τήρηση του τύπου, ειδικά όταν με πρόσχημα την τυπικότητα και τη νομιμότητα, προχώρησαν σε καταλήψεις και αυτοδικίες...που συνεχίζονται μέχρι και σήμερα.


Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

ΠΑΣΟΚ: Απαιτούνται απαντήσεις στα εύλογα ερωτήματα για τη διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών του ΥΠΕΣ

H γραμματέας της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ Ευαγγελία Λιακούλη υποστηρίζει ότι το υπουργείο Εσωτερικών …