ΔΩΡΕΑΝ online μαθήματα σε όλα τα ΑΕΙ και ΤΕΙ

Δωρεάν πανεπιστημιακά μαθήματα για όλους, από 26 Ιδρύματα της xώρας, χωρίς εγγραφή και χωρίς όριο αριθμού μαθημάτων, προσφέρει η ηλεκτρονική πλατφόρμα opencourses.gr.

Πρόκειται για μια συλλογή πανεπιστημιακών μαθημάτων, τόσο προπτυχιακού όσο και μεταπτυχιακού επιπέδου, που καλύπτουν ένα ευρύτατο φάσμα, από τις ανθρωπιστικές και κοινωνικές σπουδές μέχρι θετικές και τεχνικές επιστήμες. Για την ακρίβεια, περίπου 3.808 μαθήματα από 3.988 διδάσκοντες είναι διαθέσιμα στην online πλατφόρμα που μετράει λίγες ώρες στο «βιογραφικό» της.

Τα μαθήματα, που είναι χωρισμένα τόσο ανά Ίδρυμα όσο και ανά θεματική περιοχή, απευθύνονται σε όλους όσους επιθυμούν να διευρύνουν τις γνώσεις τους. Στην πραγματικότητα, τα ψηφιακά μαθήματα είναι ένα ελεύθερο περιβάλλον μάθησης, που συνάδει με τον δημόσιο χαρακτήρα και την αποστολή των ΑΕΙ.

Ο κάθε υποψήφιος ωστόσο, πρέπει να γνωρίζει ότι στα ανοικτά ψηφιακά μαθήματα δεν προσφέρεται υποστήριξη από διδάσκοντες και ότι δεν οδηγούν στη χορήγηση κάποιου πιστοποιητικού. Στα online μαθήματα μπορούν να συμμετάσχουν φοιτητές και απόφοιτοι τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, μαθητές, αλλά και επαγγελματίες.

Ο ενδιαφερόμενος μπορεί να δει τις ενότητες των μαθημάτων online ή, εναλλακτικά, να τις «κατεβάσει» ή να τις εκτυπώσει. Κάποια μαθήματα προσφέρονται και με τη μορφή μαγνητοσκοπημένων διαλέξεων του διδάσκοντα καθηγητή. Το πέρας της παρακολούθησης ενός μαθήματος δεν συνοδεύεται από κάποια πιστοποίηση.

Η πλατφόρμα opencourses.gr, προσφέρεται από τo Ακαδημαϊκό Διαδίκτυο (GUNet), www.gunet.gr, εποπτευόμενο φορέα του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, μια ένωση στην οποία συμμετέχουν όλα τα ιδρύματα της χώρας.

ΕΔΩ ΟΛΑ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ


 

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Χρηματιστήριο: Εβδομαδιαία άνοδος 4,48% και ετήσια κέρδη 12,52%

Η συνολική κεφαλαιοποίηση της αγοράς στην τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδος υπερέβη τα επίπεδα των 100 …