Συνεχίζεται το μυστήριο με το θάνατο της Ειρήνης Λαγούτη-Νέα στοιχεία

Τα νέα στοιχεία σοκάρουν και νατρέπουν τα μέχρι σήμερα δεδομένα. Η 44χρονη μητέρα τριών παιδιών ήταν ζωντανή και προσπάθησε να γλιτώσει. Το νέο συμπληρωματικό υπόμνημα του Ανδριανού Γκουρμπάτση για την υπόθεση θανάτου της Ειρήνης Λαγούδη, φέρνει για πρώτη φορά στο φως της δημοσιότητας η εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα».

Στις 15 επιπλέον σελίδες, ο επίτιμος υπαρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, αναφέρει πολύ συγκεκριμένα στοιχεία που δείχνουν ότι ο θάνατος της 44χρονης γυναίκας δεν οφείλεται σε αυτοχειρία αλλά σε εγκληματική ενέργεια.

Παράλληλα, ο ειδικός πραγματογνώμονας Αναστάσιος Δέδες, αναλύοντας το πελματιαίο αποτύπωμα του παπουτσιού που βρέθηκε μέσα στο αυτοκίνητο εξήγησε ότι τη στιγμή κατά την οποία έγινε το εντύπωμα του παπουτσιού της Ειρήνης μέσα στο αυτοκίνητο, ήταν τη στιγμή που υπήρχε η εξέλιξη της φωτιάς, και «δείχνει» ότι ήταν ζωντανή όταν προσπάθησε να βγει από το αυτοκίνητο.

Η ΕΙΡΗΝΗ ΛΑΓΟΥΔΗ ΚΑΘΟΤΑΝ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΟΔΗΓΟΥ

Στο υπόμνημα, ο κος Γκουρμπάτσης αναφέρει ότι η 44χρονη καθόταν κατά την έναρξη, ανάπτυξη, εξέλιξη και αυτοκατάσβεση της φωτιάς στη θέση του συνοδηγού.

Αυτό προκύπτει από το κάψιμο της ζώνης του συνοδηγού στο συγκεκριμένο σημείο και από το άκαυστο πίσω μέρος του καθίσματος του συνοδηγού.

Τι σημαίνει αυτό το νέο στοιχείο; Αποδεικνύει εμφανώς ότι το κάθισμα του συνοδηγού δεν ήταν σε κεκλιμένη θέση όπως έδειξε η αυτοψία της αστυνομίας αλλά ήταν σε κανονική ανάπτυξη και σε αυτό καθόταν η Ειρήνη Λαγούδη. Το πίσω μέρος όχι απλά δεν έχει καεί αλλά δεν έχει ίχνος κάπνας.

Από τη στιγμή που η φωτιά ξεκίνησε από τη δεξιά πλευρά του καθίσματος του οδηγού σύμφωνα με τον κύριο Γκουρμπάτση, πώς γίνεται να έχει ξεκινήσει η φωτιά από εκεί και εφόσον υπήρχε κεκλιμένη θέση να μην υπάρχουν ίχνη καύσης στο κάθισμα του συνοδηγού;

Επίσης, δεν ανιχνεύτηκε στις τοξικολογικές εξετάσεις υδροκυανίο που παράγεται από τα πλαστικά και συνδέεται με την πυρολυτική συμπεριφορά των πλαστικών όταν καίγονται. Αυτά έπρεπε να βρεθούν στις τοξικολογικές εξετάσεις στο αίμα της Λαγούδη μαζί με το μονοξείδιο. Αυτό σημαίνει ότι το μπιτόνι και ο κουβάς δεν βρίσκονταν στη θέση του συνοδηγού.

Επιπλέον δεν ανιχνεύτηκαν ατμοί πτητικού εύφλεκτου υγρού του επιταχυντή πετρελαίου στις ιστολογικές εξετάσεις. Αυτό σημαίνει ότι δε χύθηκε μεγάλη ποσότητα πετρελαίου άρα οι ατμοί που αναδύονταν δεν εισπνεύστηκαν. Αυτό όμως μπορεί να σημαίνει ότι το πετρέλαιο χύθηκε αφότου είχε πεθάνει η Ειρήνη Λαγούδη.

ΟΙ ΛΟΓΟΙ ΠΟΥ Ο ΘΑΝΑΤΟΣ ΤΗΣ ΔΕ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΟΦΕΙΛΕΤΑΙ ΣΕ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑ

Σύμφωνα με το νέο υπόμνημα του κυρίου Γκουρμπάτση:

Δεν αποδείχθηκε ούτε αυτοπυρπολισμός του θύματος ούτε φυσικά πυρπόληση του εσωτερικού του αυτοκινήτου

Η αυτοκτονία ως πράξη παραφροσύνης, δε συνοδεύεται και δε μπορεί να συνοδεύεται από οργάνωση και σχεδιασμό.

Η νηφαλιότητα και η ολική εξωτερική εικόνα δεν παραπέμπουν σε αυτοκτονικό επεισόδιο

Αν υποθετικά επιχειρούσε να αυτοπυρποληθεί δε θα οδηγείτο στο πίσω κάθισμα από ενστικτώδη κίνηση

«Εδραιώνεται η πεποίθηση μου ότι πρόκειται για εγκληματική ενέργεια και σε καμία περίπτωση δεν υπάρχει θέμα αυτοχειρίας της Ειρήνης Λαγούδη» τόνισε ο επίτιμος υπαρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος Ανδριανός Γκουρμπάτσης.


Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

ΟΠΕΚΑ. Πότε πληρώνονται ΚΕΑ, επίδομα παιδιού, ενοικίου, γέννησης, προνοιακά επιδόματα Μαιου 2021

ΟΠΕΚΑ. Πότε πληρώνονται ΚΕΑ, επίδομα παιδιού, ενοικίου, γέννησης, προνοιακά επιδόματα Μαΐου 2021 Ημερομηνία πληρωμής επιδομάτων …