Σε αναγκαστική άδεια 30.000 εργαζόμενοι!

Σε υποχρεωτική άδεια μιας εβδομάδας, προκειμένου να μειώσει την πτώση των κερδών στις μονάδες παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, έστειλε 30.000 εργαζόμενους, η γνωστή πολυεθνική εταιρεία "Siemens."

Στο πλαίσιο αυτό η γερμανική εταιρία ανέστειλε παγκοσμίως τις δραστηριότητες της στον τομέα της παραγωγής για μια εβδομάδα. Περαιτέρω βήματα θα αποφασιστούν επίσης μέχρι το φθινόπωρο.

Από τους 30.000 εργαζόμενους, σχεδόν οι μισοί είναι στη Γερμανία. εκπρόσωπος της Siemens απέδωσε την κίνηση αυτή στη «συνεχιζόμενη πρωτοφανή κατάρρευση της αγοράς στον τομέα της παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας». Το φθινόπωρο του 2017, η Siemens είχε ήδη ανακοινώσει παγκοσμίως την περικοπή 6.900 θέσεων εργασίας, κυρίως στον ενεργειακό τομέα, καθώς και το κλείσιμο εγκαταστάσεων στην ανατολική Γερμανία.

Η ισπανική θυγατρική της αιολικής ενέργειας Siemens-Gamesa έχει επίσης εξαλείψει 6.000 θέσεις εργασίας παγκοσμίως.


Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

ΟΠΕΚΑ: Αυξημένο επίδομα σε 59.000 μητέρες – Τη Μεγάλη Τρίτη η καταβολή

Οι 58.912 γυναίκες που γέννησαν εντός του 2023 και έχουν λάβει ήδη το πλήρες ποσό …